The Dinosaur Project

Наистина не е кой знае каква новина, но истината е, че след като ни утрепаха от трейлъри на едни от най-очакваните филми през 2012, последните два-три дни е кът откъм официално обявени проекти или пък нови подробности/снимки/плакати, затова решихме да се върнем малко назад и да ви представим един доста старичък проект, който обаче ни се струва интересен.

Една от причините да изберем точно „The Dinosaur Project” е, че покрай Коледа гледахме „Джурасик парк” на Blu-ray с приятели – така празнуваме ние! – и рязко ни се пригледаха динозаври. Така че докато чакаме „Джурасик парк 4” (Спилбърг ни обеща, че ще чакаме само две-три години), защо пък да не обърнем внимание и на евтиния му трети братовчед, „The Dinosaur Project”, чийто синопсис можете да видите най-долу.

Според IMDb във филма участват трима актьори, чиито имена няма да ви говорят нищо, така че няма да си правим труда да ги пишем, и се очаква тепърва да има официално заглавие. На нас пък ясното, честно и почтено „The Dinosaur Project” ни харесва и се надяваме да си остане така. Харесва ни също историята на проекта: ноември 2010 трима от създателите на филма предлагат на StudioCanal идеята си за „баща и син документалисти, които откриват динозаври в Африканска джунгла”. Имали подготвена идея, бюджет (крайният е под 16 милиона), план за ефектите (все пак става дума за филм с динозаври) и график, според който продукцията започва максимално бързо, но нямали сценарий. Снимките на филма започват май 2011 в Южна Африка.

Ето го и официалния синопсис, в който създателите описват – според нас лееееко оптимистично – „The Dinosaur Project” като „най-вълнуващия екшън с динозаври от „Джурасик парк” насам”:

А светът смяташе, че динозаврите са изчезнали? Подгответе се за смразяващо приключение в дълбините на джунглите в Конго, където филмов екип открива, че вид на 65 милиона години е жив! Най-вълнуващият екшън с динозаври от „Джурасик парк” насам!

Африкански рибари откриват в реката оранжева раница, пълна с видеокасети, проследяващи историята на крипто-зоолога Джонатън Мърчант, който напуска Лондон и потегля на експедиция до Конго, търсейки легендарен динозавър. Към учения се присъединяват загадъчна и красива местна екскурзоводка на име Амара, ТВ екип и – тайно от всички останали – синът на Джонатън, Люк. След като ято летящи влечуги напада хеликоптера им, екипът намира подслон в изоставено село, без изход и без връзка с външния свят. Те са съвсем сами. Или не са?

Все още не е ясно кога ще свърши пост-продукцията и кога да очакваме филма по екраните, малки или големи.

The Dinosaur Project

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. …тоест всички тези намерени касети и ТВ екип за това ми говорят

  2. Оф. Само дано не е така, че ми писна. Дано направят нещо малко по като хората:)

  3. Да, на псевдо-документален мяза. И на мен ми писна от този похват, но ми се струва, че тук може да излезе нещо интересно. Не че разчитам много, де. 🙂 🙂

    @Тихомир (Tito)
    You know your cryptozoology. 🙂 🙂