Що се касае до „Хобит”, миналата година не можеше да завърши по-добре – точно преди Коледа видяхме изненадващо приятния първи трейлър, а след това и петото издание на видео дневниците на Питър Джаксън, които продължават да бъдат най-любимите ни промоционални материали.

Но както се казва, не може вечно да се лежи на стари лаври, така че беше само въпрос на време, преди да видим нещо ново от света на Средната Земя. Е, този момент дойде под формата на снимка разпространена от Hero Complex, на която виждаме Билбо Бегинс (Мартин Фрийман) с измъчено изражение на лицето, здраво стиснал Жилото, елфическия меч/кинжал, който той намира и в последствие дава на Фродо – тези, които не са отчаяни феновете на „Властелинът” несъмнено го помнят като оръжието, което свети в синьо, когато наоколо има орки.

Билбо Бегинс (Мартин Фрийман) - Хобит: Неочаквано пътешествие

Благодарение на паяжините, запознатите с историята знаят, че виждаме момент от битката на Билбо и джуджетата с гигантските паяци (родственици на зловещата Корубана от „Завръщането на краля” (филмът), която почти успя да ликвидира Фродо) в Мраколес, в която битка Жилото всъщност получава своето име.

Не сме 100% сигурни, но като че ли това е най-мрачната официална снимка от филма, която сме виждали до момента (в трейлъра има една две-секунди, които могат да претендират за нещо повече – все пак там се мяркат и троли), което повдига един от най-важните въпроси (и страхове) на феновете. Какъв точно ще бъде тонът на филма, при положение, че „Хобит” е детска книжка?

Ето какво има да каже по въпроса Филипа Бойънс – сценаристка (и ко-продуцентка) на „Хобит”, както и на трите части на „Властелинът”:

Една от първите ни задачи беше да решим как ще разкажем историята, която определено си е детска история. Коя е аудиторията? Тонът на книгата е крайно различен от „Властелинът на пръстените” чак до края, когато пред очите ти се отваря светът на Средната земя… Но въпреки всичко това, ние смятаме, че зрителите ни са същите и тогава започваш да се тревожиш, защото е много лесно да се повториш. Пътешествието е много подобно – тръгваш от Графството към голяма, опасна планина.

А сега вижте още една малка снимка от филма и се дръжте здраво, защото идват кредитите!

Билбо Бегинс (Мартин Фрийман)

Режисьор на „Хобит: Неочаквано пътешествие” е Питър Джаксън, а в ролите са Мартин Фрийман (Билбо), Йън Макелън (Гандалф Сивия), Кейт Бланшет (Галадриел), Илайджа Ууд (Фродо), Анди Серкис (Ам-гъл), Люк Евънс (Бард), Хюго Уивинг (Елронд), Орландо Блум (Леголас), Еванджелин Лили (Тауриел – героиня, която не присъства в книгите), Кристофър Лий (Саруман), Иън Холм (Стария Билбо), Стивън Фрай (Старейшината на Езерния град), Бенедикт Къмбърбач (Смог / Гласът на Некроманта) и като джуджетата Марк Хадлоу (Дори), Джед Брофи (Нори), Адам Браун (Ори), Питър Хамбълтън (Глоин), Джон Калън (Оин), Дийн О’Горман (Фили), Ейдън Търнър (Кили), Джеймс Несбит (Бофур), Стивън Хънтър (Бомбур), Уилям Киршър (Бифур), Кен Стот (Балин), Греъм Мактавиш (Дуалин) и Ричард Армитидж (Торин Дъбощит).

Премиерата на „Хобит: Неочаквано пътешествие” (The Hobbit: An Unexpected Journey”) е 14 декември 2012.

Повече за филма може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *