JAMESON Short Film Award

Идеите са важно нещо. Камерите са още по-важни. Ентусиазмът е просто безценен! Но ако успееш да направиш мечтания си късометражен филм – и няма къде да покажеш резултата, какво правиш? В нашия случай „ако” се оказва не-историческо понятие, защото още през 2003 година се създава един от най-успешните конкурси за късометражни филми в рамките на Международния София Филм Фест.

Наградата Jameson e създадена като съвместна инициатива на Jameson Irish Whiskey и Европейската Асоциация на филмовите фестивали преди 14 години. Първоначално наградата се връчва на 18 фестивала в различни точки по света, а у нас се появява за първи път през 2003 година. В последните 6 години призът Jameson се връчва само в България и Ирландия.

В рамките на партньорството си с предстоящия 16-и Международен София Филм Фест, Jameson Irish Whiskey за десети път ще връчи наградата от 6000 евро. Кой има шанс да я спечели – ВСЕКИ с филм до 30 минути, заснет след 1 януари 2011 с над 50% българско финансиране. Формуляр и подробни условия за участие в кункурса могат да бъдат намерени на сайта на София Филм Фест.

И сега – ВНИМАНИЕ – комисията, която отговаря за селекцията на 12-те най-добри късометражни филма е в състав:

Камен Донев – актьор, режисьор
Крум Родригес – оператор
Мариан Вълев – актьор
Геновева Димитрова – киновед
Павел Веснаков – режисьор, носител на наградата Jameson за 2011 година

В началото на февруари 2012 петимата ще обявят 12-те претенденти за голямата награда, а международното жури на 16-ия София Филм Фест ще посочи победителя.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *