Шамалан

Две са основните причини за тази новина – предстоящият проект на М.Найт Шамалан, за който ви информирахме през пролетта , вече си има заглавие – „After Earth” и той самият признава, че черпи визуално вдъхновение от картините на Андрю Уайет (можете да ги видите най-долу). Мрачно-реалистичната интерпретация на света през очите на американския творец на художеството е интересна и определено впечатляваща. Но дали тази визия може да подскаже какво да очакваме от „After Earth” – хм, съмняваме се. Филмът ще разказва за космически кораб, с екипаж баща и син (Уил и Джейдън Смит), който се приземява аварийно на Земята 1000 години след като хората са напуснали планетата. Очаква се снимките да започнат в началото на 2012 година, а това стана ясно от „tweet”овете на самия режисьор.

След като авторът на „Шесто чувство”, „Неуязвимият”, „Следите”, „Селото”, „Жената от водата”, „Явлението”, „Последният повелител на въздуха” (като само първият и отчасти вторият филм в списъка са отговорни за благосклонното ни отношение към Шамалан!) вече е включен в Twitter, е споделил информация със следващите го люде:

„Аз рисувам предварително всеки кадър от филмите си. Приключих с втората част от рисунките по „After Earth” 676 кадъра! Четири месеца работа.”

„9 седмици ни делят от началото на снимките на „After Earth”. Разглеждам рисунки и снимки, за да открия подходящата тоналност на филма. Картините на Андрю Уайет винаги ме вдъхновяват.”

Един от сценаристите на Шамалан, Гари Уита (другият е Стивън Гегън, с Оскар за „Трафик” на Содърбърг), също споделя в „чуруликащата” мрежа:

„Току що си поговорихме страхотно с @MnightShyamalan за пред-подготвителния период на „After Earth”. Всичко изглежда фантастично – нямам търпение да го видя!”

Какъвто и скептицизъм да таим спрямо Шамалан, със сигурност ще очакваме новата му авантюра, за да я оценим по достойнство. Още повече отдавна не сме гледали Уил Смит и ни е домъчняло за шантавите образи, в които е истински спец. И все пак става въпрос за фантастика – няма как да я зачеркнем съвсем предварително.

Андрю Уайет

Андрю Уайет

Андрю Уайет

Андрю Уайет

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Такаааа. Сега, чудя се откъде да започна.
    1. М. Найт Шиаламан е един млад и много многообещаващ режисьор за мен, който може да се превърне в една от легендите на киното и седмото изкуство въобще.
    При това, ако не беше ракурса, който пое последните няколко години.
    2. Първите му условно 4 филма (от тях първите два Шесто чувство и Неуязвимия са направо велики!!!!) са едни от най добрите филми за последните 20-30 години. Третия и четвъртия не баш, но не падат по долу. Мен лично адски ми харесват и следите и Селото (особенно селото.), НООО!!… Трето….
    3. След четвъртия филми, Жена във водата, включително, Господина започна ТОТАЛНО ДА СЕ ОСИРА!!! и честно казано такива лайна започна да произвежда, че… абе не знам какво да кажа, защото не намирам думи. То такива БОЗИ!!… еби му мамата.

    4. ИСКРЕННО, ИСКРЕНО, ИСКРЕННО, ИСКЕННО!!!! се НАДЯВАМ!! със следващия си проект, а именно този, да успее да се върне в първоначалното си ниво и амплоа, защото ако не беше ПАДЕНИЕТО МУ, за мен това щеше да е един от най великите режисьори на всички времена.
    5. Затова искренно се надявам, този филм да е на ниво (силно се съмнявам обаче) и дани предложи нещо наитина стилно, нестандартно, качествено и оригинално. Стискам палци това да е така.
    П.С. Ако не успее с този филм. Просто никога повече не ми споменавайте този режисьор, та ако ще да направи след време и най уникално-извънзения шедьовър в киното…. хич не ми го споменавайте.
    Така че с интерес ще чакам този филм и ми остава само да се надявам.
    А иначе снимките изглеждат много добре и историята е оригинална.

  2. И аз така!!!!
    За мен единствените филми на този които си струват да се споменават са Шесто чувство и Селото!!!!!!!!!!!!!!

  3. Да поясня все пак – показаните илюстрации са част от рисунките на „вдъхновителя“-художник Андрю Уайет, който е творил най-вече в стил „реализъм“ през 20 век. 😀
    А по повод режисьора – много си ларж, heinrich – от споменатите филми аз признавам САМО първите два, някак си… Останалите ми бяха скууучни, а последните, както казваш ти – са си направо бози… 8)

  4. Сега, след Шиамалан и Шаямалан, пък Шамалан ли стана?
    Отписала съм го вече това лице – както творчеството му, така и възможните изписвания на името му.
    Втори филм като Шесто чувство няма да направи (въпреки че и аз донякъде харесвам Селото). Късметът на начинаещия…

  5. Селото е страхотен, защото за една минута накрая на филма те удря една ИСТИНА, която изобщо не си очаквал и края на филма е просто тотално разтърстващ…. просто никога неможе да очакваш нещо подобно 🙂 просто ми хареса, защото има разтърсващ край. И не само 🙂
    Затова. А Следите е също много хубав и добър филм. но е по лаб от останалите, разбира се.

  6. „Шесто чувство“ и „Ънтрошабъл“ са супер. Първоначално втория не ме радваше, защото го приемах като наративно и атмосферно копие на „Шесто чувство“, но на второ трето гледане и в контекста на комикс вселените е направо уникален. Жалко, че няма да видим втора и трета част.
    „Следите“ не е велик но ме радва, защото има супер много препратки към сай-фай филмите от 50-те. Първата поява на извънземното е жестока. 🙂
    „Селото“ е приятен. Финала му е ник’ъв. Мразя това изказване, но през цялото време си знаех, че ВНИМАНИЕ СПОЙЛЪР (действието се развива в наше време)КРАЙ! Това, обаче си е мой проблем. Този филм има смазващ саундрак!
    Останалите не ги коментирам, особено „Явлението“, много ме е яд за този филм – имаше много добри предпоставки за як хорър. Скачащите от сградите хора бяха жестоки.

    @Анита
    Name pronounced „SHAH-ma-lawn“.
    И да знае, че „Шесто чувство“ не му е дебют. Така че не е „късметът на начинаещия“, а по-скоро „third time’s the charm“. 🙂 🙂 🙂