Франк Лойд Райт

Брус Бересфорд е дал съгласието си да режисира филм за прочутия американски архитект Франк Лойд Райт. Пред „The Hollywood Reporter” Бересфорд споделя заглавието на проекта „Taliesin”. Така се нарича лятната къща на Лойд Райт в Уисконсин, където в далечната 1914 година един прислужник затваря в къщата любовницата на архитекта, двете й деца и още четирима души, и я подплва. Дали обаче тази трагедия ще стане част от повествованието – за това няма потвърдена информация. Сценарият е поверен на Николас Мейър (отговорен за „Стар Трек 4: Пътуване към вкъщи”). Режисьорът няма амбиция да превърне „Taliesin” в биографичен филм – във фокуса ще попадне само част от живота на Лойд Райт.

В момента Бересфорд търси места за снимки в Чикаго и около града и е намекнал, че има предвид актьор за главната роля, но няма да сподели нищо повече на този етап. Най-новия му комедийно-драматичен филм „Peace, Love and Misunderstanding”, с участието на Джейн Фонда, Катрийн Кийнър и Джефри Дийн Морган, беше показан пред фестивалната публика в Торонто, Уудсток и Рио де Жанейро.

Докато очакваме подробности по поредния проект на режисьора на „Да возиш мис Дейзи”, вижте как изглежда възстановеното имение на Франк Лойд Райт.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Това ще е любопитно – от една страна защото Райт наистина е гениален архитект, а от друга – защото личността му е вдъхновила Айн Ранд за Хауърд Роурк. „Изворът“ е страхотна книга и що-годе поносим филм.

  2. Нито съм чел книгата (събирам пари да си я купя), нито съм гледал филма. 🙁
    Този проект обаче, ми е интересен.