Крисчън Бейл не иска да чува за римейки

Ще ви спестим всички коментари, шегици и игри на думи в стил как ще реагира Патрик Бейтман за току-що обявения римейк на „Американски психар”, защото просто не виждаме нищо смешно в цялата история. Всъщност, ако трябва да сме точни, това поредно извращение няма да е римейк, а по-скоро нова екранизация на романа на Брет Ийстън Елис. Въпреки че според Variety Lionsgate все още не са дали официално зелена светлина на проекта, според Deadline студиото вече е наело Ноубъл Джоунс да напише сценария и да режисира.

Не знаем кой знае колко за Джоунс, освен че е работил като режисьор на втория екип на „Социалната мрежа”, но очевидно е смелчага. Или пък завършен идиот, защото кой друг би се заел с този проект? Филмът от 2000 може да не е огромен боксофис хит, но това не променя факта, че е супер екранизация по доста сложен роман, а за изпълнението на Крисчън Бейл въобще няма да си говорим.

Ако случайно сте от тези фенове на книгата, които се оплакват, че първият филм не е достатъчно верен на романа на Елис – знаем, че има и такива – не разчитайте много на предстоящия: Джоунс възнамерява да прехвърли действието в наши дни и така съвсем да го опорочи. Не е ясно дали тази идея е изначално тъпа или просто компромис в резултат от скромния според Deadline бюджет, който Lionsgate са заделили.

Разбира се, на този етап не се споменава нищо за актьорския екип и ние също няма да коментираме. Ще кажем само късмет на „късметлията” – далеч сме от мисълта, че само Бейл може да изиграе тази роля, но след неговото изпълнение, няма да е лесно да се намери втори Бейтман. Би било супер да вземат самия Бейл да изиграе един по-възрастен Бейтман в наши дни, но не разчитайте.

А сега, насладете се на класиката!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Струва ми се, че и на „Социалната мрежа“ (примерно) трябва да му се направи римейк, много остаря нещо 🙂

  2. Така де, какво са за него, джобни кинти.
    А римейк на Американски психар звучи ужасяващо – ама в тъпия смисъл.

  3. @Мими Р
    „Джобни“ поради липса на по-точна дума. То за него и жълти стотини не са. 🙂 🙂
    И си абсолютно права, звучи ужасяващо!

  4. Всъщност филмът(с Бейл) си е доста добре направен по книгата. Макар да е 500 страници роман, повече от половината са празни описания и отегчителни глави, свързани с музикалното творчество на „Дженезис“ и прочие… Кино версията е изчистена, достатъчно дълга, за да разгърне проблема и просто Страхотна.

  5. 🙂
    Има го и този момент.
    Аз самия също съм на мнение, че екранизацията е яка и затова съм твърдо против нова версия!