The Evil Dead

Преди известно време в медиите се появи слухът за заснемане на нова версия на култoвия хорър от началото на 80-те – „The Evil Dead” и ето, че това е вече потвърдено. От “Sony” са дали зелена светлина на проекта, което означава, че той ще има шансa да бъде пуснат сред широката аудитория.

И преди запалените фенове на ужасите да са се хванали за косите от страх, че това ще бъде поредната съсипана от недоизпипан и претупан римейк класика, трябва да се отбележи присъствието в ръководния екип на „бащата” на “Evil Dead”Сам Рейми. Той ще изпълнява водеща роля при обработката на сценария, а също ще се занимава и с продуцирането на филма. Очевидно от “Sony” са запазили добрите си отношения с Рейми, независимо от странното им решение да прекратят работата си с него по Спайдър-мен поредицата.

Другото голямо име, заело се с изпипването на сценария, е Диабло Коуди, движещата сила зад превърналия се в хит отвъд океана “Джуно”. Тя потвърди информацията, че Сам Рейми и Брус Кембъл ще са продуценти на проекта. По нейни думи филмът ще съдържа доста препратки към оригинала, което разбира се винаги е добро дошло за феновете.

Тук обаче е времето да пуснем голямата бомба – Кембъл няма да се завръща като любимеца ни Аш! В най-добрия случай, той заяви, че може да има епизодична поява. Но поне от екипа логично са решили да не наемат друг актьор за ролята, за да се избегне неизбежното сравнение. Всичко това, комбинирано с факта, че това е първият пълнометражен филм, с който се захваща режисьорът Федe Алварес наистина звучи малко смущаващо. Но все пак, нека не забравяме казаното по-горе.

Така, след близо 20 години, тази хорър класика отново ще бъде поставена на голям екран, при това с начална дата на снимките някъде през 2012 година. Е, за актьорския състав и сюжета информация още няма, но пък дотогава ние, феновете, поне можем да стискаме палци отново да зърнем емблематичния електрически трион.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Ами… приемам тази новина със смесени чувства. Вчера или онзи ден споменах, че смятам Злите Мъртви за абсолютна класика в хорър жанра и не веднъж съм казвал какво мисля за Холивуд последните 10 години и създаването на нон стоп римейки и рибуути…
    Но това бих искал да го видя…. И се надявам да е добро!

  2. Аз за разлика от heinrich и колегата – адаш и автор на новината, съм твърдо против. Трябваше да направят продължение, а не римейк! Без Аш няма „Злите мъртви“!!!

  3. Абе и ти си прав. Те говорят за продължение от 10 години сигурно, но все не направиха.
    И мен ми се ще Аш, но за съжаление няма да го бъде 🙁

  4. Така ли?
    Да, явно създателите на филма са се напушили с тези наркотици и сега ще започнат да измислят всякакви глупости….