Райън Гослинг, Гаспар Ное и Брет Истън Елис

Още когато стана въпрос за екранизация на историята на Нанси Джо Сейлс, публикувана във „Vanity Fair”The Golden Suicides, и когато се заговори, че Брет Истън Елис работи по сценария, а Гюс Ван Сант ще режисира, всички започнахме да стискаме палци за проекта. След като Ван Сант отстъпи мястото си на Гаспар Ное, шансовете да се получи шокиращо-предизвикателен филм се увеличиха.

Историята на двама преуспели млади хора, които слагат край на живота си, беше стряскащо предупреждение за обществото в Щатите през 2007 година. Тереза Дънкан и Джеръми Блейк са популярни в артистичните градски среди на Ню Йорк и Венеция, Калифорния. Тя е сценарист, кинаджия, дизайнер на видеоигри, той е прочут със своите „дигитални рисунки” – калейдоскопични картини, демонстрирани на плазма-екрани; и двамата са успели творци и са влюбени до полуда 12 години след началото на връзката си. Дали е истина, че си внушават как правителството и религиозни организации създават конспирации срещу тях – това няма как да се знае със сигурност. Факт е, че тя слага край на живота си на 10 юли. Седмица по-късно Джеръми се отправя към Атлантическия океан, за да „се присъедини към прекрасната Тереза”, както пише на визитната картичка, която той оставя до дрехите си на брега.

Благодарение на наблюдателността на The Playlist, които не пропускат tweet-ове на Елис, стана ясно, че третата част на заглавието ни ще се превърне в реалност – най-вероятно. Едно от скорошните „писукания” на автора на „Американски психар” гласи следното:

Райън дойде за среща с Гаспар Ное, който ще режисира „The Golden Suicides”.

При все, че това не задължително означава ангажиране с роля на РайънЪТ, друг „tweet” на Елис гласи:

Райън Гослинг ще трябва да почака още една година и след това да спечели Оскар за ролята на Джеръми Блейк в „The Golden Suicides”.

Това вече си е „право куме, та в очи!” – явно се водят сериозни преговори за ангажиране на Гослинг с главната роля в проекта. В програмата му за 2012 година фигурират „Only God Forgives” на режисьора на „Drive: Живот на скорост” Николас Уиндинг Рефн и „Lawless” – един от двата предстоящи проекта на Терънс Малик, в който Гослинг е натоварен с главната, а във второстепенни роли край него ще очакваме Крисчън Бейл, Кейт Бланшет, Руни Мара, Хейли Бенет. Въпреки сгъстената програма, ние имаме дълбока вяра в това момче, чиито роли в последните 10-тина години са просто безукорни, и знаем, че ще стори всичко по силите си, за да се присъедини към Елис и Ное и заедно да ни напълнят душата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments