Звездните рейнджъри

Звукът, който чувате е от нашето недоумение и възмущение. Никога не сме харесвали римейките, при все че не сме едни от най-гласовитите критикари и дори сме стигали до там, че да харесваме не един или два. Ебаси, дори „Командо” сме склонни да го преглътнем, но не и това. Това вече е върхът!

Vulture съобщават, че продуцентът Нийл Х. Мориц (поредицата „Бързи и яростни”, „Трите хикса”, „Аз съм легенда”, „Битка Лос Анджелис”, „S.W.A.T.- Специален отряд”, „Стелт” и доста други брадви, включително римейка на предстоящия „Зов за завръщане”), продуцент, който Playlist много точно определят като човек, който „не би разпознал оригинална идея, дори и да го удари в лицето”, подготвя римейк на „Звездните рейнджъри” на Пол Верховен и вече е наел Едуард Милър и Зак Стенц („Тор”, „Х-Мен: Първа вълна”) да напишат сценария.

Защо, питаме ние? Защо, защо, защо? И знаете ли какво? Не искаме отговор. Не искаме, защото ако чуем, как филмът няма да е римейк, а ще е „нова, по-вярна на романа на Хайнлайн екранизация” направо ще откачим. Сигурни сме, че сред вас има такива, които ще се радват, защото видиш ли романът на Хайнлайн е дълбок и проникновен и профашистки, докато филмът е елементарен екшън с елементи на сатира, и честно казано, и на вас нямаме какво да кажем. Нямаме желание да отваряме очите на никого.

Тази новина е, за да споделим недоволството си с тези, които също като нас смятат, че „Звездните рейнджъри” е един от най-добрите фантастични екшъни на всички времена, който освен това е страхотна политическа и военна сатира, включваща визуални алюзии към филми като „Триумфът на волята” и (странно, но факт) сапунените сериали и откъм ефекти не е мръднал и на „ей толкова”.

Нямаме нищо против подготвяния от „Sony” нов анимационен сериал „Starship Troopers: Invasion”. Нямаше да имаме нищо против и високобюджетно продължение (а не нещо в стил трагичните „straight-to-DVD” гаври, които излязоха), но това… Това… Не!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Аз харесвам Рейнджърите, не толкова много колкото Дринов, който очевидно е огромен фен, и честно да си кажа този римейк не ме притеснява толкова. Защо?

    Защого оригинала си стои и мога до го гледам колкото пъти си искам. А и замислете се: колко пъти римейк е съсипал напълно репутацията на оригиналния филм? Отговора е „нито веднъж“ и това е така, защото първия филм си е винаги първи и изграденото от него си остава завинаги. Ето например „Психо“ на Ван Сант – пълен провал в бокс офиса, публиката го игнорира, но всико това повлия ли по някакъв негативен начин на оригинала на Хичкок?

    Не, не повлия. Изобщо дори.

    Така че ако римейка се провали същото ще бъде и с Рейнджърите, а и с всички други филми на които им планират „ъпгрейдване“.

    Колкото до оплакванията относно всеки нов римейк, нека цитирам един по-умен от мен човек, който с пример за милионите вариации на Шекспир, ясно показва, че римейка е неделима част от киното.

    „The concept of a „remake“ is no different than acting troupes’s various interpretations of Shakespeare or symphony orchestras doing Bach or Beethoven over the centuries. There’s a new generation of audiences and new technologies that could enhance or change the experience. And some people are always so against sequels or remakes.

    In nearly every other art form it’s the norm.“

    Нека тези които яростно плюят всичко що е римейк да се замислят над този кратък цитат. Ама хубаво да се замислят.

  2. продуцент, който Playlist много точно определят като човек, който „не би разпознал оригинална идея, дори и да го удари в лицето”
    ––––––––––––––-

    Освен омраза към мейнстрийма, ти очакваш ли нещо друго от доказаните олигофрени от Playlist? Тия пичове, някои от които се крият зад фалшиви имена, много често си навличат сериозни проблеми с изказванията си (един инди-режисьор май вече започна да ги съди), така че дори и да си съгласен с тях за някои неща, не им прави безплатна реклама. Определено не го заслужават.

    Да, почти всички западни блогове са изпълнени с 99% омраза към всичко що ходи, но тези шматки много често прекрачват границата. Сигурен съм че си наясно с това.

  3. @Veso
    Ще се съглася с тази концепция на 100%. Aко нямаше римейки, нямаше да има „Нещото“, „Мухата“. „Скарфейс“, „Великолепната седморка“, „От другата страна“ и още много други.

    Само че модерната тенденция (по-голямата част), не се прави от творчески пориви или от някакви нужди ”съвременната публика” да се запознае с някоя класическа история. Модерните римейки се правят само и единствено за по-голяма финансова сигурност. Залагаш на нещо проверено и така шансът да загубиш пари е по-малък. Погледни само филмографията на този Мориц и виж колко пъти в кариерата си, той е рискувал да направи оригинален филм. Позволил ли си е поне веднъж да заложи на филм като „Генезис” или пък на нещо мъничко като „Луна”? Не, само римейки, продължения и неща базирани на предварително съществуващи произведения.

    И не, нито един римейк не е навредил на оригинала, но за тези пари можеше да се продуцира нещо оригинално. Има хиляди млади творци, които търсят реализация. Не ми казвай, че по добре да се прави римейк на филм от 1997 – ДЕВЕТДЕСЕТ И СЕДМА!!! – вместо да хванат черните списъци от последните няколко години да заснемат два.

    И цитирам Плейлист, защото в случая съм съгласен с мнението на автора и смятам, че го е казал добре. Не ми пука, че по принцип са тотални позьори! Пак да кажа, погледни филмографията на Мориц и ми кажи, че не са прави.

    @legrandelf
    Елфче-е? … Защо го правиш сега това нещо? 🙁

    @Sick S.
    Абсолютно вярно! Следващата стъпка е „Първичен инстинкт”. 🙁 🙁

    Дано ако го направят наистина да е по-близо до романа на Хайнлайн. Ще стискам палци да е свестен.

  4. What the…. ?
    Ебати, да правят римейк на филм, правен преди няма и 15 години? Не че нещо, ама това е тотално безмислено и жалко. Иначе филма навремето си беше ОК, малко в повечко ми идваха гнусотиите, като бях малък, но въпреки това редовно досаждах на каките във видеотеката, докато най-накрая се сетиха да го изкарат на касетка и да го гледам.А че продълженията бяха пълен провал си е ясно, няма да го коментирам даже… Обаче тази новина направо строши тъпометъра, честно.
    Мисля, че е време и за римейк на първата „Матрица“, а? 😀

  5. Базикам се бе, Дринов 😛

    На Верховен въобще не трябва да му пипат работата! (същото важи и за други класики, на други режисьори) 🙂

  6. @Gogoto
    Гнусотиите ми бяха най-любимите! 🙂
    След „Матрицата“ идва ред на „Властелина“. Все пак първият е от 2001, което е преди 100 години, новото поколение трябва да се запознае с тази история. Смешници!

    @legrandelf
    Не се бъзикай, че съм чувствителен на темата! 🙂 🙂

  7. Утре е „Пришълците“, него може сряда да го обадим. Нямам го на блурей 🙁 , но се на мира в ХЪД вариант. 🙂