Не сме вярвали, че можем да се развълнуваме от предстояща бесонка, но ето че и това вече е факт. „Lock-Out” е фантастичен трилър – в който несправедливо обявен в конспирация шпионин получава шанс да изчисти името си, ако спаси дъщерята на президента от космическа станция-затвор, която е превзета от не особено симпатичните индивиди живеещи в нея – а както знаете, всичко що е сай-фай ни е мило и драго.

Разбира се, като всяка бесонка и тази рециклира стари сюжети – неслучайно филмът е известен като „Твърде лично” в космоса (на всичкото отгоре, дъщерята, която трябва да бъде спасена, е Маги Грейс), а някак изникват сравнения и с „Бягство от Ню Йорк” – но ние, като едни продажници, които по принцип щяха да опищят орталъка (както направихме с „Колумбиана”) ще си замълчим в името на фантастиката.

Майтапът на страна, но трейлърът определено ни радва. Радва ни и Гай Пиърс, който просто заковава ролята на „нашия” устат „тъф гай”, отива му. Разбира се имаме и забележки, но на този етап те са минимални, пък и качеството на картинката не е супер, че да можем да коментираме подробно.

В крайна сметка, силно се надяваме „Lock-Out” да се окаже свестен фантастичен екшън – не искаме да шедьовър, а да е приличен и да не ни обижда. Нещо като споменатия  „Твърде лично”.

Режисьори на филма са Джеймс Матър и Стивън Сен Леже. В ролите ще видим Гай Пиърс, Маги Грейс, Питър Стормаре и др.

Премиерата е 20 април 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Питър Стормеър винаги адски ме е кефел. Това е защото той винаги е правил адски добри злодейски роли… Е просто е цар тоя човек и има адски грозна физиономия за такива типажи 🙂

 2. Стормаре е уникален! 🙂 И няма грозна физиономия за такива типажи, а има „идеалната“ физиономия за такива типажи! 🙂 🙂

 3. “ Who was the mystery man on the phone?“
  „His name was Fuck you, he is asian“
  Aхахаххахаха, това ме утрепа 😀 😀 😀 Много добро впечатление ми остави трейлърчето, но имам някакви известни съмнения от цялостната му „сглобка“, че май филма ще е най-вече за DVD издание и ако има прожекции ще са ограничени и надали ще стигне БГ… Дано да бъркам де.

 4. Бях се заклел да не гледам филм, в койтое замесен тоя палячо Бесон, но това ме впечатли и определено ще му дам шанс:) Пиърс въпреки леко гейската си мутра е много голям.

 5. @Gogoto
  Повечето реплики са добри! 🙂
  И имаме предварително инфо (не е 100%-ово), че филмът ще се завърти и по родните екрани. : )

  @suicidal
  Гай Пиърс е жесток! Спомням си колко го мразех в „Поверително от Ел Ей“. 🙂