American Horror Story

По случай Бъдни вечер (ние празнуваме чисто културния и семеен обичай, без да обръщаме особено внимание на религиозната страна) решихме да ви поздравим с тази новина, особено подходяща за една приятна вечер със семейството – Райън Мърфи разкрива (пред Collider) подробности около втория сезон на безкрайно развлекателния и един от най-любимите ни нови сериали за есен 2011, „American Horror Story”.

Вече гледахме финала на първия сезон и въпреки че не възнамеряваме да издаваме подробности, в случай, че не искате да си издадете дори и минимални детайли, може би не трябва да четете по-нататък.

А останалите… Последният епизод определено не беше най-добрият и останаха една-две (или три-четири) недоизяснени подробности, но имаше и доста качествени моменти (Джесика Ланг е уникална и според нас, най-страховитият от всички герои във и около „The Murder House”). И все пак, на нас лично, най-много ни харесва усещането за завършек – приключихме с историята на семейство Хармън, какво ли следва? Ето какво.

Като начало, Райън Мърфи потвърди, че всеки сезон ще е отделна история, действието ще се развива на съвсем различно място и въпреки че творческият екип е още в началото на работния процес, вече е ясно, че всеки сезон ще има и съвсем различна тема. Кастингът и темата ще бъдат обявени около февруари, но Мърфи споменава, че в предишните епизоди се намеква къде ще се развива действието във втори сезон. Първата ни реакция беше Флорида – тия хора не спряха да говорят за Флорида – но става ясно, че няма да има втори „обитаван от призраци дом” и всеки път ще става дума за различен под-жанр. Споменават се затвор и серийни убийци като възможност, а един от любимците ни потегли към подобно заведение и незнайно защо сметна за нужно да каже на Констанс точно в кой щат отива, а е ясно, че тя няма да му пише, така че… Ще видим.

Ето накратко какво да очакваме във втори сезон и какво със сигурност няма да видим:

Няма да има вампири (Collider подчертават, че Мърфи се е изразил недвусмислено, което определено ни разсмя), но се очакват нови същества и чудовища.

Всеки сезон ще има различна, нова тема, подобно на изневярата в първи сезон, както и нови главни действащи лица. Някои от предишните актьори може да се появят във второстепенни роли, като нови персонажи, които ще изглеждат по съвсем различен начин. Някои от тези герои може и да са исторически лица, защото Мърфи обещава включването на още действителни престъпления.

И всеки нов сезон ще има нови начални надписи, свързани с темата и историята. Имайки предвид колко са яки надписите на първия сезон, това е отлична новина. Освен това Мърфи се надява да запази авторите на музиката, за да има последователност.

Не забравяйте, че макар първите конкретни новини да се очакват февруари, втори сезон на „American Horror Story” започва чак есента – вероятно в края на септември с крайна дата малко преди Коледа. Чудесно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Наистина нещо ново и свежо ,сералът много си го бива. Надявам се следващия сезон да бъде също толкова добър.
    Последната серия и на мен не ми хареса особенно ,но предполагаше по нататъшно развитие на историята ,а сега оставам приятно изнендана, че ще има нова сюжетна линия ,така сериозно се намалява риска да ни доскучее след два три сезона 🙂

  2. На мен сериалът също страшно ми допада и актьорския състав беше върха. Дано и в 2-ри сезон да е така!