От самото начало си знаехме, че този филм е един от „пироните” на отминаващата година – The Weinstein Company решиха да излезе на екран в предпоследния ден на 2011, ала цялото възхищение и нетърпението да видим Стрийп в поредната й епохална роля си бяха част от емоциите на последните няколко месеца.

Единодушни сме, че Мерил Стрийп няма равна на себе си. Точка. Вижте отново.

След телевизиония музикален филм „Gloriana” (2000), фурора „Mamma Mia!” (2008) и музикалната интерпретация на „Macbeth” (2011), Филида Лойд се гмурва в най-дълбокото, и очевидно постига целта – да разкаже за живота на „Желязната лейди”, министър-председател на Великобритания от 1979 до 1990 година. Покорила мъжкия свят, доказала колко заслужен е прякора й, Маргарет Тачър е истински боец в света на политиката. Възможно ли е да се узнае истината за силата и каква цена трябва да платиш, за да осъществиш онзи стремеж, който смяташ за своя отговорност? Или това е безумна амбиция?

Съучастници на Лойд и Стрийп във филма са Джим Броудбенд, Ричард Е.Грант, Антъни Хед, Роджър Алам, Ник Дънинг, сценарият е дело на Аби Морган (автор на сценария на „Shame”, заедно със Стив Маккуин!).

И много ми липсват кадрите от първия трейлър, в които Тачър заклеймява мъжете като страхливци!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Подушвам поредния оскар за Стриип. Пък и за филма още няколко 🙂
    Ако Стррип не вземе оскар. то поне на 1 000 000 000 000 % съм убеден, че ще е номинирана…

  2. Тачър си е международен престъпник и елитарна кучка. Стрийп няма грешка и точно това ме притеснява… ;). Оскарите са политически награди и като се има предвид, че капитализма издиша от всякаде, няма как филм за полотическата икона на капитала, да не му дадат поне 1 оскар… PR от сякаде.

  3. В такъв, че всички сме убедени, че ще Стрийп ще получи номинация. В такъв, че казваш очевидното. 🙂 🙂