Том Круз в Топ Гън

Не беше толкова отдавна, или може би беше, когато писахме, че малкият брат на Ридли Скот – Тони има желанието да подготви продължение на доста хитовия от вече далечната 1986 година Топ Гън. Джери Брукхаймър и сценаристът на „Обичйните заподозрени” – Кристофър МакКуори, също бяха в списъка на големите имена прикачени към евентуалния проект. В последствие нещата утихнаха и доста дълго време нищо ново не се чуваше около тази идея.

Е да, но не. В последното си интервю пред MTV, самият Том Круз отново хвърли светлина върху проекта заявявайки, че е готов да се завърне в пилотския кокпит. По думите му, той има силното желание да работи отново с Тони Скот, с който бяха в тандем за последно в „Days Of Thunder”. Круз отхвърли възможността, Макуори да пише сценарият, тъй като в момента работи с него по „One Shot”, в който ще изпълнява ролята на детектив разследващ тежко убийство.

Тук определено има надежда да се получи нещо добро. Наистина! Факт е, че първият филм никога не е блестял с реализъм и дълбочина на емоциите, но не това му е чара в крайна сметка. „Топ Гън” е сред първите филми, които могат да се наречат модерни блок-бъстъри. Той грабва аудиторията си с интересните персонажи, които представя и най-вече с взаимоотношенията им един с друг (нека не забравяме сцената с „титаничната” битка по плажен волейбол между Маверик и Айсмен). Ако тази връзка между героите се постигне отново, наред с добро въведение в новите възможности на авиацията + що годе оригинална история, е това ще бъде равно на едно достойно за гледане продължение.

Стискаме палци за това!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments