Беренис Бежо

В очакване на новини около успеха на филма „The Artist”, които сме сигурни, че ще завалят в „сезона на наградите”, изпълнителката на главната роля Беренис Бежо вече е ангажирана в нов проект. Режисьорът Никола Бари ще се заеме с адаптация на френския роман бестселър „Au Bonheur des Ogres” (или в английската му интерпретация „The Scapegoat”) на Даниел Пенак. Главните роли в него са предвидени за Бежо, Рафаел Персоназ и Емир Кустурица.

Романът е част от трилогия в пет книги с истории и сюжети около семейство Малосен, което живее в бохемския квартал „Белвил”. За Персоназ е предвиден персонажа на Бенжамен – официално „контрольор по качеството” в универсален магазин в Париж, но реално превърнал се в истински професионалист в поемане възмущението на хората от некачествени стоки и услуги, един вид „жертвен козел” за изливане на тонове вербална помия.

Ето и кратък синопсис на конкретния сюжет, за да се подготвите с очаквания:

„The Scapegoat” на Даниел ПенакТъй като никой не може да гарантира качеството на всички стоки, предлагани в един универсален магазин, трябва да има буфер между реалността и недоволството на потребителите. Бенжамен Малосен е толкова добър в ролята на „жертва” като „контрольор на качеството”, че клиентите често оттеглят претенциите си. Но след поредица от инциденти с експлозиви в различни секции на магазина, той трябва да очисти името си от подозрения, които сякаш изневиделица се стоварват накуп върху него. Редовна клиентка с бързи пръсти може би ще му помогне – и в разследването, и в сърдечните му терзания.

Историята звучи любопитно, романът е продаден в над пет милиона копия. Очаква се Бежо да поеме ролята на крадлата-любима на Бенжамен, а Кустурица ще се появи като негов чичо с криминално минало, от сърбо-хърватски произход. Снимките трябва да започнат през февруари 2012, като по план трябва да продължат около 11 седмици в Париж и Люксембург, където е построен декор на парижкия универсален магазин.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *