Отдавна се очакваше да се появи нещо на хоризонта за „Safe House”. Не че, нали, си падаме много по клиширани екшъни, ама този май че изглежда „силен”. Поне от първия трейлър, който вече се завъртя в новинарското пространство.

Сюжетът се върти около едно оковано, очевидно не без причина, ченге – упс, ЦРУ-агент. Когато други лоши момчета вземат на мушка къщата-убежище в Южна Африка, главният герой (Дензъл Уошингтън) и надзорникът му (Райън Рейнолдс) трябва да се спасяват. Как ще става това ли? Очевидно с дързост и повечко куршуми.

Новият екшън-трилър е филм на Universal, режисиран е от шведа Даниел Еспиноза, по сценарий на Дейвид Гугенхайм. Сниман е в Кейп Таун. И нищо, че повечето сцени са очаквани – колкото повече Уошингтън навлиза в зряла възраст, толкова по-солидно стои на екран. Абе вярваш му, макар да не ти е любимец, макар да поема предвидими и малки рискове. Имам предвид като проекти.

Разни спецове, прочели вече сценария, го определят като кръстоска между „Съучастникът” и „Трите дни на кондора”, и екшънът определено си струва. Дори присъствието на този Райън също е добро попадение – разрешено е въздишането по него! Във второстепенни роли ще видим Брендън Глийсън, Лиъм Кънингам, Сам Шепард, Тим МакГроу, Робърт Патрик, Вера Фармига.

Представяме на вашето внимание и един тийзър-постер плюс Уошингтън в гръб-полупрофил. Във визията, която крещи с огнените си букви, че „Никой не е в безопасност”, Дензъл прилича по-скоро на уморен и корав тип, на когото му е писнало да се занимава с околните. И да – белезниците привличат погледа, но върху ръцете му – много хубави ръце!

Филмът ще се появи на екран на 12 февруари и за момента изглежда обнадеждаващо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *