Най-накрая имаме възможност да видим първи трейлър на едно от най-чаканите заглавия през пролетта на 2012 година! След като ни запознаха с тийзъра на първата екранизация от трилогията „Игрите на глада”, и по-късно ни показаха една неприятно-рекламна обща снимка на част от „трибутите” (участниците в Игрите), на нас – скептиците, които сме дълбоки почитатели на книгите, ни остана само да се надяваме, че все пак Гари Рос и компания не работят по нещо, на което да му лепнем етикет „поредната ‘здрачна’ тийнейдж-сага”. След това, което видяхме, поне за момента може да въздъхнем с леко облекчение (но присъдата не е окончателна!)

Въпреки идиличното начало, контрастиращо с описаната от Сюзан Колинс атмосфера на страх и несигурност в окръзите, започват да се появяват първите опровержения: съмнявахме се, че Лиъм Хемсуърт ще влезе по достойнство в ролята на Гейл – може би ще се справи; мълчахме си по повод Дженифър Лорънс (за да не я урочасаме!) – и тя ни изненада приятно още в момента, в който се предлага доброволно за „трибут” на мястото на сестра си! Силна е, това не може да й се отрече – младата актриса има рядката възможност да се превърне в една от най-харесваните героини от последните години за няколко поколения читатели (не само тийнейджъри, да ни прощавате!).

Втората част на трейлъра е посветена на подготовката за Игрите – и се появява Лени Кравиц в ролята на Цина, един от най-интересните второстепенни персонажи в тилогията. Другият такъв образ е Хеймич, като отсега подозираме Уди Харълсън в страхотна интерпретация на героя! Тренировките преди началото на реалити-шоуто също изглеждат впечатляващо. Всъщност, засега дълбокото разочарование е Джош Хъчърсън, когото трудно, ама много трудно ще преглътнем в образа на Пийта Меларк. Стискаме палци – и искаме да филмът да ме опровергае, но като „черна станция” ще повторим, че този избор е много слабо звено! А Пийта (казваме това за всички, които още не са чели „Игрите на глада”) е важен, ама много важен герой в историята!

Ето отново официалния синопсис на филма:

В руините на някогашната Северна Америка се намира държавата Панем с блестящата си столица Капитол и дванайсетте й окръга. Капитолът е безмилостен и държи окръзите в подчинение, като ги принуждава да изпращат по едно момче и едно момиче на възраст между дванайсет и осемнайсет години за ежегодните Игри на глада – реалити шоу, предавано на живо по телевизията. Това перверзно забавление е форма на правителствен контрол – тактически ход на управляващите, чрез който непрестанно се напомня на буквално закрепостените граждани от кого зависи животът им. Всяка година оцелява само един „трибут”. Катнис Евърдийн знае, че подписва смъртната си присъда, когато доброволно заема мястото на по-малката си сестра в Игрите. Част от нейните конкуренти са тренирали упорито, за да се превърнат в „професионалисти” с една цел – да победят. Катнис неведнъж е била близо до смъртта и оцеляването се е превърнало в нейна втора природа, но може да разчита само на инстинктите си и на настойничеството на единствения бивш победител от Окръг 12, пияницата Хеймич Абърнати. Ако иска да се завърне у дома, Катнис ще трябва да избира между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

Режисьор на филма е Гари Рос („Плезънтвил”, „Воля за победа”), а ролите са разпределени между Дженифър Лорънс, Джош Хъчърсън, Лиъм Хемсуърт, Елизабет Банкс, Уди Харълсън, Станли Тучи, Уес Бентли, Доналд Съдерланд, Тоби Джоунс, Лени Кравиц, Пола Малкълмсън и др.

Премиерата на филма на 23 март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. Ха, е дали е важен герой! Но не бързай да си вадиш заключения за Пийта, аз все още имам вяра в Хъчърсън 🙂 Светли, ти ако си черна станция, аз съм направо черен RSS feed! 😀 Понеже съм свикнал да давам оценки, трейлърът ми се движи около 6, 6.5. Актьорските изпълнения и мен ме тревожат, но понеже очаквах да са даже по-зле, не мога да кажа, че съм твърде недоволен! Поддържащите актьори определено ми харесват обаче, примерно Ефи с оная рокля на фона на мръсния площад е адски точно попадение, ако питаш мен. 🙂

  2. Май ще е по добре да прочета книгите отколкото да гледам филма!

  3. Май наистина ще е по-добре да се прочете книгата !!! Влади прекалено висока оценка даде на този трейлър.

  4. Да, лесно ти е на тебе, ама аз се опитвам да съм обективен, a всяка сцена от трейлъра връща готини спомени. И четете, де, какво ми се моткате! 😀

  5. Оооооо – четете задължително!!!
    Аз бях леко въодушевена от мацката, вече като я видях в действие, ала момчетата все още не могат да излязат от зоната на (в стила на Влади с оценките) от 4 от 10!
    И Цина – о, Цина – толкова много се радвам, че образът е поверен на Лени Кравиц, че то си личи и от текста, нали?! 😉 В интерес на истината, докато четях книгите, Хеймич ми беше леко аморфен образ – сбириток някакъв, не беше изкристализирал ясно, и като разбрах, че чичо Уди са го засилили – много се изкефих! 😀
    И пак да кажа – ЧЕТЕТЕ! 😀 😀 😀

  6. Не искам да си слагам дупето сред феновете, но Лени Кравиц е отвратително същество и участието му в този филм може да бъде само и единствено минус!

  7. ^ Доста вярно, ама можеше и да е по-зле, Дринка. Можеше да са поканили за някоя роля онова невъобразимо лайно Боно…

  8. Точно се тюхках, че съм пропуснал да напиша, че можеше да е по-зле. 🙂 🙂 🙂
    Единственото по-зле от Боно и Кравиц щеше да е Крейг Дейвид! БЛЯК!

  9. оф – тези клавиши и възмутените ми пръсти!
    Ай стига хейт, бе 😀
    Кво против имате Лени Кравиц – само това не разбрах?!
    Нека да плюем (ако не се е справил – ще се присъединя към ‘храчките’!) СЛЕД филма, а?! 8)

  10. Аз съм написал какво имам против. Не ми е приятен – дразни ме органически. А факта, че му харесвам две песни (от старите, защото новите са потресаващо зле) не ми дава покой. Освен това го обвинявам, че и дъщеря му за нищо не става. Тя беше един от кофти елементите в новия „Х-мен“.

  11. Аз даже не се сещам какво играе там – пък и не знаех, че е щерка му 😉
    Сега, Дрин и Узи, само да уточня – не съм безмилостен фен на Кравиц, а просто харесвам песрсонажа му от книгите – Цина! И мисля, че визуално много подхожда на моята представа за героя, която си създадох, докато четях книгите! Това е кеф-елемента, който повтарям 8)
    Ха-ха-ха – сещам се за най-великата случка с неговото име, която съм я разказвала като очевидец на приятели, ала я няма публикувана в нет-а – е няма да пропусна възможността:
    В далечната 2003-4-5 година, когато имаше едно предаване „Мело ТВ Мания“ по архаичната БНТ, в която доста време работех, сценаристката на това „шоу“ (ох – неее!) и популярната в близкото-далечно минало Лили Вучкова (кака Лили!) дойде един ден на монтаж с въпроса: „Светле, коя е Лени Кравиц?“
    И това не съм си го измислила, нали се сещате… 8)

  12. Аз лично мисля да пропусна. Постапокалиптична Америка, правителствен брейнуаш, нищо неподозиращи, пласмасово излъскани, тийнове с перфектни бели зъби, въвлечени в перверзно риалити, в което наистина можеш да бъдеш убит, и накрая, разбира се, със задължителния хепиенд, в който добрите изведнъж стават глобални герои, сриват цялата система и наказват справедливо виновните… Аре не мерси, не ми се гледа за 43875934853896986 път същия филм.

  13. @Svetly
    Чували сме и по-трагични случаи. Засякох моята преподавателка по драматургия на „Заразно зло“ и като я питах какво прави тук, нали не харесва ужаси, тя ми каза, че много харесвала „Магнолия“ и искала да види как режисьорът се е справил с жанра. 🙂

    @Gogoto
    Ако всички, които са чели книгите не ме уверяваха, че са супер и аз щях да съм на твоето мнение.