„Човекът на Бесон” е ангажиран с работа по трилър с грабежен сюжет – може и да сте попадали вече на тази новина, но при нас тя намери пролука да се появи именно сега. Чудите за кого става дума ли? За Луи Летрие, отговорен за два „Транспортър”-а, един „Сблъсък на титаните” и Едуард-Нортъновия „Невеоятният Хълк” (срещу който всъщност аз май нямам нищо против, или поне не мога да се сетя да ме е издразнил неимоверно…).

Новият проект, с който се асоциира екшън-спецът, се нарича „Now You See Me” и включва актьорски състав, от който на човек може да му падне шапката – Джеси Айзенбърг, Уди Харълсън, Марк Ръфало, Майкъл Кейн, Морган Фрийман, Дейв Франко – по-малкият брат на Джеймс, Айла Фишър и супер-чаровната (и според скромното ни мнение – много талантлива) Мелани Лоран.

Освен наслада от надиграването, което очакваме да се развихри при такъв екип, филмът предлага и обещание за интригуващо приключение, съчетано с магия! Илюзионисти организират банков обир по време на свръх-опасен номер, а екип на ФБР си е поставил за цел да ги закове на местопрестъплението. Предлагаме на вниманието ви постер в съчетание със синопсис, от който става ясно кой какъв е и за какво се бори:

Now You See Me - плакат

„Четиримата конника” са страхотна група илюзионисти, начело с чаровния Атлас (Джеси Айзенбърг), които изпълняват високотехнологични магически номера – удивяват зрителите си с обир на банка, която се намира на друг континент, след това разобличават чиновник с престъпно минало и буквално преливат неговите милиони в банкови сметки на хора от публиката.

Агентът на ФБР Дилън (Марк Ръфало) е решил да се справи веднъж за винаги с магьосниците – да ги накара да си платят за престъпленията и да предотврати поредния им, още по-дързък обир. Междувременно той е принуден да работи с детектива от Интерпол Алма (Мелани Лоран), към която изпитва инстинктивно подозрение. В отчаянието си Дилън се обръща за помощ към Тадеуш (Морган Фрийман) – прочут разобличител на фокуси, който твърди, че обирите се извършват с помощта на дегезировка и видео трикове. А би ли могло наистина да съществува… магия?

Докато напрежението расте и светът очаква поредния удар на „Конниците”, Дилън и Алма се надпреварват в търсене на отговор. Скоро става болезнено ясно, че да си с една стъпка пред майсторите на илюзията е просто невъзможно – този стремеж си остава извън способностите на който и да било мъж… или жена.

Може би за преосигуровка на режисьора (да не обърка нещо случайно!), „Now You See Me” има цял отбор сценаристи – Боаз Якин („Принцът на Персия: пясъците на времето”) и Едуард Рикорт, Джош Епълбаум и Андре Немец („Мисията невъзможна: Режим „Фантом”), както и Ед Соломон („Мъже в черно”). Премиерната му дата е предвидена за 18 януари 2013 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Това е режисьорът на „Danny the Dog“, съвременният шедьовър на екшън киното – постижение, което си заслужава да се спомене.

  2. Светли сигурно не го е гледала, затова не го е споменала.
    Аз също не съм го гледал и не мога да разбера иронизираш ли нещо или…?

  3. Икзакли – пък и нали сме споделили за „момчето на Бесон“, който е сценарист на “Danny the Dog” 🙂 Трябва ли да си причиня този „джет-ли4 при положение, че е между двата „Транспортера“? 😉

  4. Дринов, ти не си гледал цял филм, който легално е показван в България – това не е за вярване 😉

    Иначе с две ръце подкрепям скромното мнение на Светли за мис Лоран, на която тамън тези дни посветих един пространен материал, който може да бъде прочетен на обичайното за мои драсканици място в уеб пространството 🙂

  5. Дани верно е приличен екшън.

    Иначе този филм трябваше да е режисиран от Ruben Fleischer. Не че неговият Gangster Squad също не е бъкан с известни лица, даже повече, отколкото настоящия, ама де да знам – под негова режисура Айзенберг е страхотен, пък от Харелсън (който по принцип си е на високо ниво), ама баси колко беше як в Зомбиленд.

    Пък и ако беше негов филма, щяхме да слушаме металика, което винаги е плюс. Ся, няма да има металика…

  6. Уди беше огромен в „Зомбиленд“! 🙂 🙂
    А за „Металика“ си прав – абсолютно винаги е плюс!!! 🙂