Том Ханкс

Когато става въпрос за реализъм, война и героизъм в американски стил, обикновено насреща е… Том Ханкс. Неговата компания „Playtone” обединява сили с „Universal”, за да се сдобият с правата върху наскоро излязлата и много добре приета книга на Ерик Ларсен „In the Garden of the Beasts: Love, Terror and an American Family in Hitler’s Berlin”.

В основата на сюжета е реалната история на американския посланик Уилям Е. Дод, който през 1933 година пристига в Германия със семейството си. Дъщеря му Марта е привлечена от младите мъже на Третия Райх, излиза с някои от тях и се увлича особено по Рудолф Дилс, протеже на Гьоринг и първи началник на Гестапо. Междувременно Дод осъзнава истинските цели на задвижващата се нацистка машина, става свидетел на преследването на евреите, цензурата върху свободното слово и когато алармира властите у дома за обстановката в Германия, те реагират учудващо спокойно, без сянка на ужас от получените новини.

Проектът е в самото начало на пътя си към зрителите – все още не е решено кой сценарист ще бъде ангажиран. Това е поредно признание за Ларсен – той може да се похвали с още една книга „Devil In The White City”, по която се работи от години и в момента е фокусирала вниманието на компанията на Леонардо ДиКаприо Appian Way. Що се отнася до Том Ханкс, ако прекалено много ви липсва и сте пропуснали да видите написаната и режисирана от него романтична комедия „Лари Краун”, следващият ви шанс за среща е през март в „Extremely Loud & Incredibly Close” с режисьорския автограф на Стивън Долдри.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *