В съвестното преследване на новини по проекти, които ще бъдат във фокуса на „операционния” ни обектив до последно – ако/като се появят на екран у нас, и след като представихме снимки и трейлър на „Black Gold” на Жан-Жак Ано – време е и за първия официален плакат. Като че има опит за „олд-фешън” Холивуд-стайл във визията: горящи нефтени кладенци, битки, един празен уплашен поглед на Фрейда Пинто и три кристални чифта очи.

Работното заглавие на филма е „Black Thirst”, сниман е в Тунис и Катар и няма нищо общо с Холивуд, а е копродукция между Франция, Италия и Катар. Вероятно за да се пласира по-добре на международния пазар, езикът на филма е английски, което ме поставя в неудобното положение да не харесвам превъплъщението на Бандерас – в момента, в който е част от подобна суперпродукция и „спийк”-ва, загубва вниманието ми от раз! (но пък колко прекрасна роля направи в „Кожата, в която живея”)

Сценарият на „Black Gold” е дело на Ано и Мено Мейес („Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход”, „Блокада”, „The Passion Within”), по книгата на Ханс Рюш („Arab”). Действието на филма се развива през 30-те години на миналия век, по времето, когато е открит нефта на територията на Арабските Емирства, и разказва за млад арабски принц, който – разкъсван между консервативния си баща и влиянието на либералния си тъст – прави опит да обедини голяма част от пустинните племена.

Напомнихме ли и тук, че режисьор на „Black Gold” е един от любимите ни творци Жан-Жак Ано? В ролите са уникалният млад актьор Тахар Рахим, Антонио Бандерас, Марк Стронг, Фрейда Пинто и др.

IMDB твърди, че филмът вече е на екран във Франция (от изминалата седмица), както и в Бахрейн, Йордания, Кувейт и Сирия, а в Италия и Щатите ще се завърти непосредствено преди Коледа.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Потвърждавам, че филмът вече е на екран вув Франция и ако не ме домързи може да отида да го гледам…

  2. @Дрин
    Ето ти мнение…
    Ей сега го гледах.
    За мен филма е страхотен….. има минуси, но си заслужава гледането… 🙂 Много добър филм и е заснет наистина много добре и като режисьорски подход и наистина страхотно операторско майсторство…
    Диалога е прекрасен, сценария също 🙂