Положението става… неконтролируемо, когато една определена и много известна жена реши, че не получава достатъчно внимание под светлините на прожекторите. И тъй като скоро не е записвала нов албум, с който да обиколи света и да събере маса почитатели на грандиозни шоута (и аз харесвам доста неща от „средния” й период, както и дуета с Джъстин „4 minutes”!), Мадона е решила да щурмува отново киното с втори режисьорски опит, за който вече ви съобщихме. Колкото и „винтидж” да го е „пипнала” по отношение на визия, филмът не получи ласкави отзиви на Венецианската си фестивална поява, и тази негова слава може да се окаже заслужена. Ето как изглежда сюжетът, разказан в първия пълен трейлър на „W.E.”.

(трейлър чрез Moviefone) (снимки чрез ONTD)

Очиведно основната цел на госпожа режисьорката е да я забележат в сезона на наградите. Разговорите с The Weinstein Company визират ограничено разпространение – за привличане на погледи. Коментарите са, че за друго филмът не притежава капацитет – може да изглежда прекрасно, ала сюжетно прилича на документална компилация с мелодраматични възстановки и трогателна съпричастност у сродна душа с половин век закъснение.

Всеотдайността на крал Едуард VІІІ към Уалис Симпсън е известна като една от най-скандалните връзки на 20 век, но една почти съименничка на прочутата любима решава 60 години по-късно да преразкаже историята от гледната точка на жената – чрез запазените им писма. Дали ще четем с нея между редовете? Подозрителната ми природа ме кара да се съмнявам, че „W.E.” ще е полезен за гледане – намирисва ми на феминизъм и отчаяно желание за себедоказване. „Кака” може й да разбира от мода, пък и очевидно й приляга да се връща в епохи и да ги пресъздава със стил (това не може да й отречем!), ала май ще си остане с това – визията. А какво прави тя без съдържание? Кънти, на кухо…

Още един „минус” в ситуацията може да се окаже факта, че освен режисьор, Мадона е и сценарист на „W.E.”. В ролите ще видим Аби Корниш, Оскар Айзък, Джеймс Д’Арси, Натали Дормер, Андреа Райсбъроу.

Премиерата в САЩ (за избрани киносалони) е на 9 декември, филмът ще влезе официално в разпространение на 3 февруари 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *