Corman's World

За любителите на киното, особено пък на сай-фай и хорър гийкове като нас, Роджър Корман няма нужда от никакво представяне. През дългата си и супер продуктивна кариера, продължаваща и до днес и включваща над 400 филмови заглавия, той е бил ментор и е спомогнал за стартирането и развитието на кариерите на такива творци като Франсис Форд Копола, Рон Хауърд, Джонатан Деми, Питър Богданович, Джеймс Камерън, Къртис Хненсън, Джон Сейлс, Джак Никълсън,Робърт Де Ниро, Питър Фонда, Денис Хопър, Уилям Шатнър, Пам Гриър и още много други.

Въпреки това му впечатляващо резюме (включващо и почетен Оскар за цяостно творчество), поради факта, че той работи в сферата на така нареченото нискобюджетно кино, доста често тези, които по принцип не си падат по „B-movie”-тата, да не говорим пък за псевдоразбирачите, са склонни да не му отдават дължимото уважение.

Сега обаче, на хоризонта се задава доста обещаващият документален филм „Corman’s World: Exploits of a Hollywood Rebel”, който ще представи Корман в светлината, която заслужава и ще запознае младите и тези които, по една или друга причина не са чували за него с и творчеството на легендата.

Ако това, което което видяхте ви е харесало, нека да ви развалим малко настроението с инфорамацията, че се разминахме на „ей-й толкова” с това да видим филм на вече изминалият „SoIndependen Film Festval”. Ама какво да се прави, не за първи път ни се случват такива неща.

Режисьор на „Corman’s World: Exploits of a Hollywood Rebel” е Алекс Стейпълтън, а във филма ще видим голяма част от изброените по-горе актьори и режисьори плюс още имена като Тарантино, Брет Ратнър, Тимур Бекмамбетов, Пол. У.С. Андерсън, Трейси Лордс, Дарън Лин Боусман, Катрин Хардуик, Джеимс Уон и много други.

Премиерата на филма е през декември тази година.

Corman's World - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *