Стив Бушеми

Стив Бушеми ще режисира и продуцира „Сбъркан”, задаващата се адаптация по романа на Уилям Бъроуз. Както стана ясно от информация на Vulture, Гай Пиърс, Бен Фостър и Кели Макдоналд са поканени да участват във филма. Сценаристът-режисьор Орън Мувърман (който направи „Вестоносецът” и полицейската драма „Rampart” с Уди Харълсън в главната роля) е отговарял за текста на проекта и тази пролет организира пробно четене на сценария на филмовия фестивал в Сарасота.

„Стив е един от първите, с които съм работил в киното – споделя Мувърман – и мога да кажа, че е много добър режисьор.” За какво става дума в „Сбъркан”? Това е своеобразно продължение на „Дрога”, няма кой знае какъв сценарий, а е по-скоро коментар и наблюдение върху персонажи, които можем да открием сред градската „измет”, пристрастена към дрогата. Раждането на романа се случва след онзи прочут инцидент, в който Бъроуз застрелва в главата съпругата си Джоан, когато в състояние на пиянски амок се опитва да повтори номера на Вилхелм Тел с ябълката.

Ето и кратък синопсис:

Близък в стилистично отношение до „Дрога”, „Сбъркан” проследява същия герой – Лий, който е в период на отказване от хероина. Той е свръх-объркан, несигурен в себе си и целите си, отдава се на емоционални изблици. Обсебен е от мисълта за секс, жадува за внимание и измисля различни и шантави начини да шокира и забавлява околните. И дори „Сбъркан” да изглежда „кротък” роман в сравнение с по-късни творби, той е важен за проследяване на пътя, по който се движи развитието на Бъроуз като автор.

Очевидно Мувърман работи по сценария вече над 10 години. Ако/когато филмът стане факт, това ще бъде петия режисьорски проект на Стив Бушеми. Ами какво да кажем – всичко е „вързано” по между си и няма празно, когато говорим за стойностни хора, които работят съвместно по различни проекти и изпитват взаимно уважение и/или възхищение. Ще ви информираме за новини около новия кино-Бъроуз.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Бушеми ми е ол-тайм-любимец в роли на второстепенен, но незаменим олигофрен, със сигурност ще блесне с някоя рафинирана идиотщина и като режсьор!

  2. @Nostromo
    Да кажеш как е! 🙂

    @Таня
    Бушеми няколко пъти се е пробвал като режисьор и мога да кажа, че определено му се получават нещата. При това не само идиотщините. 🙂