Малко е странно, но интересът ни към „Butter” не се дължи на факта (е, добре де, не само), че в него се подвизава любимата ни Оливия Уайлд. При това ролята ѝ е на проститутка, което ще рече, че ще я видим в оскъдно облекло (доказателството може да видите малко по-надолу), така че можете да си представите.

Всъщност интересът ни към филма се дължи това, че под привидно простия сюжет – разказващ за съпругата на бивш шампион по скулптура с масло, която се опитва да поеме щафетата от мъжа си и чиито аспирации са попарени от осиновено черно момиче, което има вроден талант за работа с масло – се крие интелигентна политическа сатира на американските избори от 2008 и главните действащи лица са алегории на Бил и Хилъри Клинтън и разбира се, Барак Обама.

Вижте първите снимки от филма, както и клип, в който Дженифър Гарнър изнася реч, с намигване към Сара Пейлин.

Режисьор на „Butter” е Джим Фийлд Смит („She’s Out of My League”), а в ролите са Дженифър Гарнър, Хю Джакман, Оливия Уайлд, Тай Бърел, Яра Шахиди, Ашли Грийн, Алисия Силвърстоун и др.

По първоначални данни филмът трябваше да получи ограничен показ в края на годината, за да може да влезе в борбата за Оскарите, но в крайна сметка от „The Weinstein Company” са му отредили дата през март догодина. Не е ясно дали това означава край на всичките му шансове за големи награди…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *