От време на време изскача някой филм, който си следим тъпо и упорито, без значение, че не изглежда супер обещаващо. Разбира се, не го правим просто ей така, за да има с какво да си пълним сайта, а защото все пак в него има нещичко, което ни допада. При „388 Arletta Avenue” това беше идейната рекламна концепция с усмихнатото личице – контрастираща с това, че целият филм е представен като воайорски поглед – и разбира се, присъствието на Винченцо Натали („Кубът на страха”, „Cypher”, „Splice” и предстоящия „Невромантик”) като изпълнителен продуцент.

Най-новият пълен трейлър на филма (идващ броени дни след тийзъра) не успява да ни изведе над степента на първоначалния ни интерес, но поне не ни попарва надеждите за нещо интересно, въпреки че псевдодокументалната стилистика вече буди сериозно недоволство дори и в изначални фенове на повествователния похват като нас.

„Заснет от гледна точка на скрити камери, филмът проследява тридесет и нещо годишните Джеймс и Ейми Дийкин, които 24 часа, 7 дни в седмицата са наблюдавани у дома, на улицата и в работата им от мистериозен психопат. Той използва събраната информация и много фино манипулира нищо неподозиращата двойка, в чиито взаимоотношения започват да се появяват пукнатини. Когато Ейми изчезва внезапно, Джеймс не е сигурен дали тя е отвлечена или просто го е напуснала. Когато тормозът става по-извратен и насилствен, Джеймс отчаяно се опитва да спаси жена си и да разбере кой стои зад всичко. Но изглежда, че мистериозният наблюдател е винаги един ход напред…”

Режисьор на филма е Рандъл Коул („Real Time”, „19 Months”), а в ролите са Ник Стал, Мия Кършнър и Девън Сауа.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не мога да кажа, че съм фен на този тип „реално заснети“ филми, но винаги съм харесвал Девън Соуа и заради него ще гледам филма.

    Дано поне има няколко нормално заснети сцени.

  2. Доколкото разбрах целият е заснет „документално“, но ако историята е добра, няма да имаm проблеми с това. 🙂