Първият тийзър трейлър на втори сезон на „Игра на тронове” – продуцираната от HBO телевизионна екранизация на бестселърите на Джордж Р. Р. Мартин от сагата „Песен за огън и лед” – беше крайно незадоволителен и затова сега с радост приветстваме разпространеното от HBO видео „зад кулисите”, в което виждаме първите реални кадри от предстоящия нов сезон, представящи някои от старите и част от новите герои.

Вижте!

http://www.youtube.com/watch?v=pE12H1HorUU

Вторият, 10-епизоден сезон на сериала ще дебютира през април догодина и ще разказва събитията, описани във втория том от сагата на Мартин „Сблъсък на крале”. Ето и официалния синопсис на книгата, както и списък с новите попълнения в актьорския състав:

„Сблъсък на крале” ни пренася в една удивителна, забравена земя на разгул и мъст, на чародейство и войни. Сказание, в което благородни девици пируват с безумци, където брат коварства срещу своя брат и където мъртвите се вдигат, за да тръгнат в нощта. Тук принцеса странства по света, предрешена като момче сираче; рицар на ума гласи отрова за вероломна чародейка; диваци се спущат от Лунната планина, за да опустошат плодните поля в низините.

На фона на кръвосмешение и братоубийство, алхимия и насилствена смърт, цената на славата се мери в кръв. А плячката на победата може просто да се озове в ръце на мъже и жени, притежаващи най-хладната стомана… и най-студените сърца. Защото щом се сблъскат владетелите, трепери цялата земя.

Гуендолин Кристи (Бриен), Лиам Кънингам (Сир Давос Държеливия), Оливър Форд Дейвис (майстер Крессен), Стивън Дилейн (Станис Баратеон), Натали Дормер (Марджъри Тирел), Карис ван Хоутен (Мелисандра Асшайска), Джема Уилан (Йара Грейджой – Аша в романите, но името й е променено в сериала, за да не се бърка с Оша), Нонсо Анози (Ксаро Ксоан Даксос), Том Улашиха (Джакен Х’гар), Кер Логан (Матос Държеливия), Рой Дотрис (пиромантът Халайн), Хана Мъри (Джили), Карл Дейвис (Алтън Ланистър, който не се появява в книгите), Бен Кромтън (Едисон „Скръбния Ед” Толет), Майкъл МакЕлатън (Рууз Болтън), Робърт Пю (Крастър), Патрик Малахайд (Бейлон Грейджой), Даниел Портман (Подрик Пейн) и Иън Хенмор (Пиат Прий).

Предишните новини свързани със сериала, може да прочетете тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Първият сезон на сериала толкова ми хареса, че наистина чаках с нетърпение продължението. За съжаление (поне засега) съм на мнение, че синопсисът е много по-интересен от самия продукт. Буквално заспивам, докато чакам да се случи нещо интересно. Когато все пак успея да се разсъня и да се концентрирам (по-миналия път положих неимоверни усилия за това, толкова съсредоточена не съм била даже и на лекции по историческа граматика), все попадам на сцени на кръвосмешение от всякакъв вид (този Мартин прилича на Дядо Коледа, а я виж накъде го тегли). И това ми е наградата, че се опитвам да бъда вярна фенка : ) Иска ми се да има повечко екшън. Прекалено много време се пилее в приготовления за битка, търсене на съюзници и т.н. Всичко се случва със скоростта на охлюв, страдащ от старческа деменция. Например, Тирион не е толкова умен, колкото се мисли, щом му отне цяла серия, за да изплете и вкара в действие една плоска интрижка. Церсей беше доста силна и заплашителна фигура в първия сезон, а сега трепери и се крие в сянката на гадчето Джофри (ама само как му отива името). Хубаво би било да наблегнат повече на Сноу и Аря. А какво става с дотраките и драконите, какво дебне отвъд Вала и се готви да нахлуе заедно със зимата – можем само да гадаем. Това, според мен е интересното, а не кой брат с коя своя сестра (а защо не и с кой свой братовчед) се търкаля в сеното или коя майка продължава да кърми сина си, въпреки че вече леко е попрехвърлил (с десетина годинки) бебешката възраст.

 2. Абсолютно съм съгласен с bookgirl! Три епизода до сега и скуката е на макс! Не знам защо става така при положение че първите три книги са много добри. Дано нататък се раздвижат нещата.

  Преди няколко дни прочетох четвъртата книга. Ужас! В сравнение с първите книги четвъртата е много слаба.Това е и мнението на повечето хора които са я прочели!
  Нищо не се случва разбирате ли, нищо! През цялото време едни вътрешни терзания, драми………. и нищо.А пък за езика да не говорим.
  Дори на мен на моменти ми идва в повече от грубите изрази.Знам че времето което описва автора не е лесно но грубият език е повече от необходимото.
  Накрая имаше малко раздвижване около Церсей и Сам.Който е чел книгата знае за какво говоря.
  Сега смятам да започвам петата Танц с дракони. Имам информация че е много по-добра тъй като е наблегнато на Денерис, драконите, Тирион, вала, Сняг и т.н., докато в четвъртата е наблегнато на Кралски чертог!
  Ако създателите на сериала се придържат към схемата една книга – един сезон от сега ви казвам че четвърти сезон ще е такава скука че просто не можете да си го представите! От сега се отказвам да го гледам.

 3. Ivcho, все още не съм чела книгите, но ако нещата вървят в същата посока, едва ли ще се захвана.

 4. Принципно и в книгите няма много екшън. Идеята са именно политическите интриги. Накрая на втората книга обаче има една мега-битка. Сигурен съм. че ще изглежда супер. 🙂
  Третата книга ще е разделена на два сезона, така че за четвъртата книга ще почакаме. 🙂