Рейчъл Уайз

Рейчъл Вайс е една от актрисите, които не могат да се оплачат от липса на ангажименти – през 2011 излязоха не твърде впечатляващия „Къщата на сенките” на Джим Шеридан, „The Deep Blue Sea” на Терънс Дейвис и „360” на Фернандо Мейрелес. В предстоящата нова година ще я видим във все още неозаглавения проект на Терънс Малик и в „The Bourne Legacy” на Тони Гилрой – в компанията на Джереми Ренър и Едуард Нортън. Към 2013 година се оформя проекта на Сам Рейми „Oz The Great and Powerful” (предисторията за прочутия магьосник, как пристигнал в Оз и станал владетел на страната, разказана от неговата гледна точка), в който Вайс ще участва в триумвират от вещици (с Мишел Уилямс и Мила Кънис). Някъде по същото време режисьорът Джонатан Теплицки („Burning Man”) планира работата и по следващия си проект – „The Railway Man”.

Обещанието е за драма от времето на Втората световна война с Колин Фърт в главната роля (след като знаем на какво е способен от „A Single Man”, съвсем ясно е, че никаква задача не може да му се опре!). Сценарият е разработен по автобиографичната книга на Ерик Ломакс от Франк Котръл Бойс и Анди Патерсън. Историята проследява шотландски лейтенант, заловен от японската армия в Сингапур и изпратен в лагер в Тайланд, където е подложен на ужасни мъчения и е принуден да участва в построяването на прочутия мост над река Куай, за който ни е разказвал в епоса си от 1957 година Дейвид Лийн. Години по-късно Ломакс (Фърт) все още страда от пост-травматичен стрес, докато втората му жена (Вайс) не го съветва да пише на мъителите си и да приключи окончателно с тази глава от живота си.

Още един детайл по кастинга – в ролята на Ломакс по време на военните действия ще влезе младата звезда от „War Horse” Джеръми Ървин. Според предварителните планове снимките трябва да започнат през февруари 2012. Със споменатия сюжет и обещаващия актьорски състав е много вероятно „The Railway Man” да се позиционира след най-очакваните филми на 2013-та.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *