Джак Изкормвача са е харесал нова жертва...

„Картата на времето” от Феликс Палма спечели Александър Иванов. Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с него с подробности как да получи наградата. Честито!

_____________________________________

Лондон, 1896 г. Пред прага на XX век безброй невероятни изобретения вдъхват вяра, че науката може да постигне всичко. Сред чудеса като електричеството и велосипеда се появява и фирма за пътуване във времето… Срещу немалка цена вече всеки има възможност да прескочи до фаталната 2000 г., когато английската столица е в руини и тече последната битка между човека и автоматите. От това ще се възползва Клеър Хагърти, жадуваща любовна история отвъд времето с човек от бъдещето. Но не всички се стремят към утрешния ден. Андрю Харингтън желае да се върне в миналото, в 1888 г., за да спаси любимата си от безмилостното острие на Джак Изкормвача. Пътищата на Клеър и Андрю ще се пресекат с този на писателя Хърбърт Уелс, който ще намери начин да им помогне. Но му предстои нещо още по-чудато – появата на тайнствен пътник от бъдещето, който иска да си присвои ръкописите на „Невидимия” на Уелс, „Дракула” на Брам Стокър и „Примката на призрака” на Хенри Джеймс, и да убие тримата велики писатели. Изходът май е само един – бягство във времето… но дали това е решението?

Изключителният Феликс Х. Палма, единодушно признат от критиката за един от най-оригиналните разказвачи на нашето време, е носител на повече от сто литературни отличия. В „Картата на времето” авторът умело смесва различни жанрове, за да създаде мащабна история, в която шестват измислени и реални персонажи, обединени от една централна тема – времето. Страховитото, романтично и омагьосващо повествование на Палма ни припомня атмосферните традиции на Викторианската епоха и навява паралели както с класическите художествени произведения от XIX век, така и с техните модерни наследници… Но стига разтакаване – ето го и въпросът, който може да ви спечели книгата:

Кой актьор изпълнява ролята на Джак Изкормвача във филма „От Ада”?
а) Иън Холм
б) Иън Харт
в) Иън МакКелън

„Картата на времето” от Феликс Палма

Успех на всички ентусиасти и едно интересно допълнение за любителите на жанровите книги: с „Картата на времето” издателство „Изток-Запад” стартира своята нова поредица Magica, която ще събере под магическата си „шапка” едни от най-изтъкнатите и вълнуващи автори на остросюжетната литература, сред които Шърли Джаксън („The Haunting Of Hill House”), Ан Райс („The Vampire Lestat”), Уилям Питър Блати („The Exorcist”), Гийом Мюсо („Parce que je t’aime”) и Макс Брукс („World War Z”)!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

 1. Аха… като започнах да чета си помислих, че става въпрос за някакъв „римейк“ на „Time After Time“ – Уелс, Изкормвача, машината… 😉

  Книгата изглежда, като да е писана за мен! 😉 😉

 2. По някой път се дразня, че аз не мога да играя и да печеля, но сега чувството е особено силно. 🙁

 3. Аз като нещатен сътрудник мисля, че мога да играя. Ако не се получи задължително ще запиша книгата към коледните подаръци. 🙂 🙂 🙂

 4. Край, вече нямаш право да участваш! 🙂 Ще ни обвинят, че е нагласена работата, ако спечелиш. 🙂 🙂

  Майтап! Играй си на воля и успех! 🙂

 5. Въпреки че не спечелих книгата си я купих и даже, въпреки огромният й размер, успях да я прочета.

  Като минус мога само да посоча няколко за мен ненужни отклонения от разказа, които вместо да допълват историята ни отдалечават от нея. Поне на мен ми се сториха излишни.

  Историята е малко по-различна от това, което си представях от синопсиса. Но като цяло съм доволен. Те и самите герои често бяха манипулирани… 😉 Засегната е любимата ми тема за пътуването във времето – не толкова самото пътуване, а парадоксите свързани с него, над които главните герои разсъждават често. Но най вече се изкефих на героя Хърбърт Уелс. Книгата е разделена на три части, които имат доста допирни точки. В първите две Уелс е второстепенен герой, докато в последната е главното действащо лице.

  Освен всичко друго, ми допадна момента с заигравката с автора – Уелс като че ли усещаше, че е герой от нечий роман.

  И накрая, но не на последно място, без да издавам моменти от основния сюжет на книгата, ще спомена, че много се зарадвах на връзката с любимият ми роман „Война на световете“.
  🙂 😉 🙂 😉 🙂 😉

 6. Май ще трябва! 😉 😉 😉

  Сега направо ми се причете подобна книга, ама с герой Жул Верн – който, между другото, често се споменава и в тази.

  Няма да издам много ако напиша, че още един от любимите ми моменти в книгата беше сравнението между киното и литературата. 😉 😉 😉

 7. Говори се, че Феликс Палма ще превърне „Картата на времето“ в стиймпънк трилогия. 🙂

 8. Яко, аз се кефя на „стиймпънк“. 🙂

  @Тихомир (Tito)
  То не е ли пълно с такива книги? 🙂 За Жул Верн ми е мисълта. 🙂

 9. @UZUMAKI
  Дръж ме в течение, братче! 😉
  Ако знаеш как ме е яд, че като ходихме с жената до Лондон не ни остана време да отидем до къщата на Уелс в Уокинг – там се развива и част от действието в книгата. Въпреки че точно Уелс имаше вина за пътуването ни, бяхме ограничени във времето. 😉

  @Дринов
  Честно, не съм срещал нито една. Обаче толкова и съм се интересувал. Ако знаете нещо по въпроса – но издавано у нас – веднага сигнализирайте да го потърся.
  Иначе с второстепенен герой Уелс ми е сред любимите „Машината на пространството“ на Кристофър Прийст.
  🙂 🙂