Олга Маркова & Горан Паскалевич

„Последните мохикани на киното” от Олга Маркова спечели Александър Гулеков. Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с него с подробности как да получи наградата. Честито!

_________________________________________________

На вниманието на всички киномани, които задоволяват страстта си не само с филми, но и с книги по темата: „Последните мохикани на киното” (ИК „Изток-Запад”) на Олга Маркова е изчерпателен и обогатяващ сборник, в който под формата на разговори и интервюта ще се запознаете с някои от най-акламираните представители на съвременното световно кино: Оливър Стоун, Вернер Херцог, Тонино Гуера, Жан-Клод Кариер, Клаудия Кардинале, Джон Малкович, Такеши Китано, Джулиано Монталдо, Никита Михалков, братя Дарден, Дейвид Линч, Клод Льолуш, Сергей Соловьов, Горан Паскалевич, Майкъл Пейлин, Роман Балаян, Бепе Чино, Тони Палмър, Пиер-Анри Дьоло, Милчо Манчевски, Беатрис Роман и Андрей Кончаловски. Тези лица от и зад екрана ни дават възможност да разберем тайните, тънкостите и стилистиката на киното, като ни доближават едновременно до таланта и техниката на артисти, с които всяко изкуство би се гордяло. Нещо повече: сборникът предлага оценка и рецепта за миналото, настоящето и бъдещето на екранната магия… с щипка-две емоционални, екзистенциални и философски откровения за великата илюзия на целулоида и естественото му продължение в дигиталния свят.

„Последните мохикани на киното” съдържа материали с емблематични, легендарни и световнопризнати автори от големия екран, а едно от основните качества на заглавието са колоритно и находчиво подбраните илюстрации, предхождащи всяка нова глава – някои от тях ще ви припомнят любими моменти и образи от любими филми, а други са част от ценен, любопитен и невиждан досега личен архив, предоставен от самата авторка. За да спечелите книгата, участвайте в играта и отговорете правилно на въпроса:

Кой от тези изтъкнати кинорежисьори не е идвал в България:
а) Дейвид Линч
б) Джери Шацбърг
в) Терънс Малик

Верен отговор + координати (име, телефон, град) за обратна връзка можете да изпращате на адрес [email protected] до 14 ноември (включително)!

Последните мохикани на киното

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. еее – да, ама не е често да участвам, веднага мога да кажа отговоръъъът 🙂
    всеки киноман, който е „активен“ в последните 10 години, го знаеее 🙂

  2. Въпросът би затруднил само фенове на Майкъл Бей. 🙂 Обаче така пък повече хора ще имат възможност да спечелят книгата, а тя наистина е доста любопитна.

  3. Даа 😀
    Но над всички е Марти Фелдман 😀 А Серджо е събрал всички джало актриси в този проект – Джована Рали , Барбара Буше , Eдуидж Фенек, Сидни Ром 😀

  4. Дринов, ако не си седнеш на задника скоро да напишеш една рецензия за тоя блог, ще заприличаш на Олга Маркова 🙂