Джаред Харис и Юлисис С. Грант

Забелязва се раздвижване на фронта около поредния епос на мистър „универсалния” Спилбърг. Както вече имахме възможност да ви информираме, личният бог на домакина ще влезе в главната роля на историческата драма „Линкълн”, а екип от впечатляващи колеги ще му партнира. Според Variety към продукцията се присъединява и британският актьор Джаред Харис, който съвсем скоро ще имаме шанса да видим като професор Мориарти във втората киноавантюра на Шерлок Холмс.

Във филма на Спилбърг Джаред Харис ще поеме отговорната роля на генерал Юлисис С. Грант, предводител на Съюзническата армия, близък съветник и приятел на Линкълн, станал впоследствие 16-ия президент на Съединените Щати. Според предварителните информации филмът няма да представлява пространна биография на един от най-любимите американски президенти, а по-скоро ще се фокусира върху политическите конфликти между мъжете на властта във време, когато е трябвало да се вземат съдбоносни решения – отмяна на робството и прекратяване на Гражданската война.

Напомняме какво гласи официалното съобщение за проекта:

„Lincoln” e eкранизация по бестселъра на носителката на „Пулицър” Дорис Кърнс Гудуин „Team of Rivals”, сценарият е дело на Тони Къшнър (носител на „Пулицър” и „Тони” и номиниран за „Оскар”). Продуценти ще са Катлийн Кенеди и Стивън Спилбърг.

В ролята на Ейбрахам Линкълн ще видим носителят на „Оскар” Даниел Дей-Луис. Носителят на „Оскар” Томи Лий Джоунс ще играе Тадеус Стивънс, лидер на републиканците, влиятелен конгресмен от Пенсилвания и важна фигура в законодателството, финансирало Американската гражданска война. Джоузеф Гордън-Левит ще изпълнява ролята на Робърт Тод Линкълн, най-големият син на президента. Останалите роли са поверени на Сали Фийлд, Джаки Ърли Хейли, Лий Пейс Джон Хоукс, Хал Холбрук, Дейвид Стратеърн, Джеймс Спейдър, Тим Блейк Нелсън, Брус МакГил, Джоузеф Крос и др.

О, трябва да споделим още нещо, което е прекрасно – най-любимият ни Джон Уилямс ще отговаря за музиката на филма! Надяваме се и Януш Камински да бъде част от екипа на Спилбърг отново. Въпреки че все още няма премиерна дата, очаква се „Линкълн” да бъде готов за „сезона на наградите” през 2012 – някъде догодина по това време.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Това за Януш Камински не би било новина. 🙂 Единствения му шанс е Спилбърг да направи дълга пауза и тогава успява да заснеме и чужди филми като „Скафандърът и пеперудата“ и „Смешни хора“.

  2. Прав си! И за Уилямс не е новина. Новина ще е ако нито един от двамата не е ангажиран за негов (на Спилбърг) проект. 🙂

  3. ееех, вие пък – идята не беше да се допълва „новината“, а да се сподели нещо любимооо 🙂