Старият тандем Деймън- Афлек

Старата дружба ръжда не хваща и сабя не я сече! И двамата имат вече сериозни постижения зад гърба си, но за целия киносвят ще си останат приятелите, които спечелиха Оскар за „Добрия Уил Хънтинг”. Почти веднага след като Мат Деймън обяви, че се заема с режисьорски проект и малко след като Бен Афлек беше потвърден за режисьор на „Сблъсък” по Стивън Кинг, беше разпространена информация за новия им дуетен ангажимент.

Той ще се случва в Бостън, Warner Bros. застават зад начинанието, а сюжетът ще се завърти около наскоро заловения гангстер Джеймс „Белия” Бългър. Той е важен член на прочутата бостънска банда „Уинтър Хил”, действа в нея от началото на 70-те и окупира шефското място през 1979 година. В средата на 90-те Белия офейква от Бостън и успява да се изплъзне на закона до това лято, когато го закопчават в Санта Моника. Като „гореща” тема, поне още три групи продуценти потриват ръце да започнат работа по филми за Белия, но първи от конкурентните проекти беше обявен този на Афлек и Деймън.

Deadline цитира Бен, който ще се нагърби с режисурата:

„От известно време аз и Мат търсехме подходяща идея, по която да работим заедно. От деца слушаме за Белия Бългър и много сме ентусиазирани от възможността направим филм за него.”

Главната роля ще бъде поверена на Мат, отново Deadline твърди, че Кейси Афлек (страшно талантливия по-малък блат на Бен!) също ще получи роля, а създаването на сценария ще бъде дело на Терънс Уинтър. А това е същият човек, който има в cv-то си „The Sopranos” и „Boardwalk Empire” – и как няма да му иде отръки още една гангстерска задача? Историята ще се концентрира върху младостта на Белия до попадането му в Алкатраз, като ще има акцент върху издигането му до шеф на мафията, при все че в продължение на десетилетия той е и информатор на ФБР.

Интересно да се отбележи факта, че в последните 10-тина години Мат Деймън е снимал около 9 филма за Warner Bros., а Афлек снима в момента за тях „Argo”, като доказа майсторство зад камерата с работата си по „Градът” – отново за Warner Bros. Програмата и на двамата е доста изпъстрена с ангажименти до към есента на 2012 година, но и темата, и техния синхрон гарантират голям интерес, който продуцентите надали ще изпуснат без време. Много е вероятно този потенциален хит да успее да се намести трайно и по-напред в графика на тандема Афлек-Деймън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments