След десетки потенциални възможности Робърт Земекис най-накрая се спря на следващия си режисьорски проект и това e „Flight”, в който Дензъл Уошингтън е пилот на самолет, който се превръща в герой, след като успява да предотврати самолетна катастрофа, само за бъде свален от пиедестала при последвалото разследване, в което става ясно, че той е пилотирал под въздействието на алкохол и наркотици.

Fort: Prophet of the Unexplained

Това обаче не означава, че спекулациите за евентуалните му продуцентски проекти не могат да продължат с пълна сила. Най-новата възможност се нарича „Charles Fort”, който според описанията е нещо като костюмен (ужасна дума за „period piece”, но за друга не се сещаме) „Ловци на духове”.

Според Heat Vision Земекис и „Universal” (разбирайте шансът от цялата работа да не излезе нищо е огромен) ще продуцират сценария на Еван Спилиотопулос (автор на предстоящия „Snow White and the Huntsman”), който от своя страна е изграден върху кратка комиксова поредица на „Dark Horse” („Fort: Prophet of the Unexplained” от Питър Ленков и Фрейзър Ървинг), разказваща за американския учен, писател и журналист от началото на XX в. Чарлс Форт, който се превръща в изследовател на паранормалното.

Никъде не се споменава дали става въпрос за игрален или анимационен проект, но ние ще сме доволни и в двата случая, защото историята ни звучи интересно, а името на Земекис ни е достатъчна гаранция.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *