То е живо и никога няма да умре!

„Вдъхновен от Стивън Кинг“ на Петър Станимиров спечели Петър Симеонов. Представител на издателство „Изток-Запад“ ще се свърже с него, с подробности как да получи наградата. Честито!

________________________

Наближава Хелоуин и ви се предоставя шансът да спечелите не просто изключително тематична, но и изключителна сама по себе си награда – единственият по рода и оформлението си двуезичен албум, озаглавен „Вдъхновен от Стивън Кинг“, в който са събрани някои от най-внушителните и въздействащи творби на легендарния български художник Петър Станимиров. Цялото съдържание на албума е инспирирано от остросюжетните писания на Краля на ужаса и ви среща както с познати, така и с невиждани досега картини, родени от въображението на Кинг и Станимиров, при това дигитално обработени и ефектно подредени в едновременно луксозно и колекционерско издание, всеки брой от което е лично номериран и подписан от художника като част от лимитирания тираж от 500 екземпляра. Към книгата издателство „Изток-Запад“ подарява безплатно приложение с черно-бели илюстрации, вдъхновени от разкази на Кинг.

Станимиров е творчески посланик на три поколения. През 80-те години на миналия век той е един от художниците в емблематичното списание Дъга – комиксов единак от времето преди Прехода и важен, сравнително ранен етап от развитието на поп културата в България. Пътят на Станимиров минава от комикса в книгоиздаването и в началото на 90-те години у нас се появяват първите произведения на Кинг, утвърдени с визуалния и стилистичен печат на Peter Stan. Станимиров не просто рисува, вдъхновен от Кинг; той е човекът, изцяло отговорен за навлизането и налагането на писателя на българския книжен пазар. В този смисъл Станимиров е едновременно художник, издател и популяризатор на Кинг; името му става визуален, дори семиотичен синоним на Краля, а рисунките му се превръщат в разпознаваеми и ключови символи на цяла мини епоха… Тази епоха вече е история, при това история с приятен вкус, а „Вдъхновен от Стивън Кинг“ ще ви срещне с неповторими образи от нейните хроники.Сега от вас искаме верен отговор на следния въпрос:

Коя е първата книга на Стивън Кинг, чиято корица е дело на Петър Станимиров?
а) „Проклятието“
б) „Сейлъм‘с Лот
в) „Очите на дракона“

Верен отговор + координати (име, телефон, град) за обратна връзка можете да изпращате на адрес [email protected] до навечерието на Вси светии – 31 октомври (включително)!

Вдъхновен от Стивън Кинг

Успех на всички следовници и не забравяйте… Те се реят!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Моето вдъхновение пък беше самия Peter Stan. Преди 18-19 години прерисувах с пастели всяка корица на роман на Кинг, рисувана от Петър Станимиров, така имах винаги най-оригиналните и яки постери по стените в стаята си.

  2. Тъй като днес е последният ден за участие в играта, а довечера е Хелоуин, предлагам на всички, желаещи да спечелят албума, да принесат в жертва на Пениуайз по една девственица. Работи!

  3. Като човек имал щастието да държи това съкровище в ръцете си, подкрепям UZUMAKI и ви уверявам, че жертвоприношението си заслужава. 🙂

  4. Очевадно работи схемата, защото спечелих. За което благодаря на Пениуайз и неговата дясна ръка в раздаване на балончета – Дринов. Само за протокола – жертвата беше девственица до почти последната минута:)

  5. А точно си бях взел шепа диазепами и ги поливах с водка Ахелой:)

  6. @suicidal
    Водка „Ахелой“ А-ха-ха-ха-ха!
    Между другото, честито, книгата е уникална! Завиждам ти! 🙂