„Кръстът е символът на изтезанието. Предпочитам знака на долара, символът на свободната търговия, а следователно и на свободния ум.”

„Моите години с Айн Ранд“ на Натаниъл Брандън спечели Славена Илиева. Представител на издателство „Изток-Запад“ ще се свърже с нея, с подробности как да получи наградата. Честито!

____________________________________________________________

Алиса Розeнбаум (Айн Ранд), американски философ и писател от руски произход, е дъщеря на петербургски аптекар, която емигрира през 1925 г. от Съветска Русия в САЩ, където е смятана за „най-влиятелния мислител на ХХ век”. Тя печели световна слава и признание с архитектурния проглас на индивидуалността „Изворът” (1943) – епичен и по размах, и по внушение шедьовър, в който стремежът към себеизразяване влиза в мащабен сблъсък с коварния идеал на саможертвата. В Щатите монументалният литературен труд на Ранд „Атлас изправи рамене” (1957) е втори по популярност след Библията. Книгите й са преведени на 19 езика и издадени в над 25-милионен тираж, а на българския книжен пазар излизат под общата шапка на ИК “МаК” и ИК “Изток-Запад”.

В „Моите години с Айн Ранд“ Натаниъл Брандън ни разказва за бурната любов между него и енигматичната писателка. Ще откриете изключителна жена, видяна през очите на млад мъж, срещнал я за пръв път месец преди да навърши двадесет. Взривоопасната любовна история започва с пламенно писмо от изпълнения с възхищение Натаниъл и продължава повече от две десетилетия, за да завърши с горчиви упреци и обвинения в предателство. С докторска степен по психология и дълъг опит във философията Брандън е практикуващ психотерапевт и корпоративен консултант в Лос Анджелес, а чрез „Моите години с Айн Ранд“ той успява да разкрие образа на Ранд по неповторим, жив и провокативен начин. Книгата ще бъде спечелена от късметлията, който отговори правилно на въпроса:

Кои актьори изпълняват ролите на Брандън и Ранд в биографичния филм „The Passion Оf Ayn Rand”?

а) Колин Фърт & Мерил Стрийп
б) Тимъти Хътън & Кати Бейтс
в) Ерик Столц & Хелън Мирън

Верен отговор + координати (име, телефон, град) за обратна връзка можете да изпращате на адрес [email protected] до 16 октомври (включително). Успех!

„Моите години с Айн Ранд“ на Натаниъл Брандън

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Изчетох първият том на „Атлас изправи рамене” със сизифови мъки.

    Спомням си епизод от Futurama, чието действие се развиваше в градската канализация, където живееха мутанти. Бендер попадна на тяхната библиотека от изхвърлени книги и ги изреди: „Порно, порно, Айн Ранд, порно, порно…“

  2. Изворът“ е (поне) 8/10, а съдейки по това, което знам за „Атлас изправи рамене„, ако/като я прочета, най-вероятно ще й дам дори по-висока оценка.

    PS Линковете се към ревюта от Книголандия, които не съм писал, но които подкрепям с две ръце.

  3. Филмът беше много интересен. Жалко, че не се намира по торентите. Участвам в играта с удоволствие! 🙂

  4. В „Шон оф дъ дед“ се гавреха със саундтрака на „Батман“, ама той си е як. 🙂 🙂
    За книги вярвам на Блажев повече, от колкото вярвам на себе си за кино. 🙂 🙂 .