След като бяха пуснати няколко „окръга” в социалната мрежа, които само „лайк”-ваш и за момента май не изискват някакви активности, „корпоративният” сайт на „Игрите на глада”/Капитола май също продължава да се ъп-дейтва. Полека, по малко – очевидно се цели количествено натрупване на видове примамващо-рекламни трикчета. Следващото: вчера бяха разпределени първите постери с образи на персонажи в осем „побратимени” щатски сайта – ако искаш да видиш героите, трябва да направиш „верижен” обход.

Ние, понеже сме фенове на трилогията и защото си обичаме читателите, ви ги показваме всичките накуп! А и ни се струва наложително да споделим, че продължаваме да сме доста недоволни от избора на двете момчеета – въобще не изглеждат (нищо, че са в профил!) толкова вдъхновяващо, колкото ги е описала Сюзан Колинс. За момента сме си наложили вътрешна забрана да коментираме каквото и да е във връзка с Катнис и Дженифър Лорънс – ще се въздържаме от коментари докато видим филма, това е лично обещание. Ала за сметка на това изборът на Елизабет Банкс, Уди Харълсън и особено на Лени Кравиц, който ще се вмъкне в ролята на абсолютния ни любимец, стилиста Цина, са особено сполучливи. Ние си знаехме, ама друго си е и да ги видим, нали?!

Дженифър Лорънс в ролята на Катнис (чрез Yahoo!):

Джош Хъчърсън в ролята на Пийта (чрез MTV):

Лиъм Хемсуърт в ролята на Гейл (чрез Moviefone):

Амандия Стенбърг в ролята ва Ру (чрез Teen.com):

Александър Лудвиг в ролята на Като (чрез MSN Movies):

Уди Харълсън в ролята на Хеймич (чрез IGN):

Елизабет Банкс в ролята на Ефи (чрез EW):

Лени Кравиц в ролята на Цина (чрез Fandango):

Ето и официалния синопсис на филма, с разширяване на детайлите по сюжета:

В руините на някогашната Северна Америка се намира държавата Панем с блестящата си столица Капитол и дванайсетте й окръга. Капитолът е безмилостен и държи окръзите в подчинение, като ги принуждава да изпращат по едно момче и едно момиче на възраст между дванайсет и осемнайсет години за ежегодните Игри на глада – реалити шоу, предавано на живо по телевизията. Това перверзно забавление е форма на правителствен контрол – тактически ход на управляващите, чрез който непрестанно се напомня на буквално закрепостените граждани от кого зависи животът им. Всяка година оцелява само един „трибут”. Катнис Евърдийн знае, че подписва смъртната си присъда, когато доброволно заема мястото на по-малката си сестра в Игрите. Част от нейните конкуренти са тренирали упорито, за да се превърнат в „професионалисти” с една цел – да победят. Катнис неведнъж е била близо до смъртта и оцеляването се е превърнало в нейна втора природа, но може да разчита само на инстинктите си и на настойничеството на единствения бивш победител от Окръг 12, пияницата Хеймич Абърнати. Ако иска да се завърне у дома, Катнис ще трябва да избира между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

Режисьор на филма е Гари Рос („Плезънтвил”, „Воля за победа”), а ролите са разпределени между Дженифър Лорънс, Джош Хъчърсън, Лиъм Хемсуърт, Елизабет Банкс, Уди Харълсън, Станли Тучи, Уес Бентли, Доналд Съдерланд, Тоби Джоунс, Лени Кравиц, Пола Малкълмсън и др.

Премиерата на филма на 23 март 2012.

Ако усещате, че сте недостатъчно информирани по темата – прегледайте новините ни до момента!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Малко в повече ми идва фотошопа в постерите, изглеждат ми като восъчни кукли 😀 Иначе, и мен Гейл не ми се вписва особено, но пък Хътчисън ми харесва като Пийта, добре докарва кучешката му доброта според мен, поне от снимките 🙂

  2. Влади и Светли – най-големите фенове на „Игрите на глада“. 🙂 🙂
    Харесва ми как всички гледат в една посока – към нашата героиня. 🙂