Ерик Бана

За онези, които не знаят, Ерик Банадинович е известен сред своите тийнейджърите-съученици като забавен имитатор на учителите в Мелбърн. След време, вече решил да се посвети на актьорството, Ерик започва като „stand-up” комик и в телевизионните си участия пресъздава забележително Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Том Круз.

И сега, сложете си ръка на сърцето и признайте – може ли да има невъзможна задача за „слънцеглавия Хектор”, който беше толкова добър в „Мюнхен” на Спилбърг и дори се превърна (само веднъж!) в зеления Хълк? Очевидно е – момчето може всичко! Затова не се учудвайте на следващото предизвикателство – Ерик Бана ще се нагърби с ролята на Елвис.

Истинският въпрос е защо му е притрябвало на актьора Кари Елуис, известен с участието си в класиката „Принцесата булка” и „Убийствен пъзел” (и в повече от 70 игрални, анимационни и телевизионни заглавия) да прави режисьорски дебют? Неговата идея е да ангажира Бана и да възложи вероятно на Дани Хюстън ролята на президента Ричард Никсън, за да пресъздаде срещата между Краля на рока и президента от края на 1970 година. Елвис изпраща специално писмо до Никсън с предложение да бъде обявен за „главен федерален агент” (или нещо подобно) в Бюрото по наркотици и опасни опиати.

По време на посещението в Белия дом, Елвис носи със себе си семейни снимки и личен подарък за президента – револвер Колт 45. Сценарият на филма е дело на Джоуи и Ханала Сагал и доколкото успяваме да съдим по оскъдната информация, във филма надали ще има музикални изпълнения. Пък и Бана не от актьорите, за чиито музикални пристрастия сме информирани, и би ни изненадал много, ако вземе, че пропее! Упс – това ще зависи от уреждането и на музикалните авторски права, което – както знаем – си е отделна и тропически-гъста тъмна Индия!

Въпреки че няма заявена начална дата на снимките на „Elvis & Nixon”, очаква се те да бъдат организирани в Шревпорт, Луизиана и Лос Анджелис.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

 1. Ако зависи от мен, Ерик Бана е свободен да изиграе който си пожелае… аз бих му повярвала във всяка роля! Само да не го правят повече на Хълк, че под специалните ефекти не се вижда мускулестият му талант 😉

 2. За мене лично в Чопър е най-добър… а и ролята е трудничка, да не говоим, че е по действителен случай…

 3. @Иван
  Няма много запазени „стед ъп“ изпълнения на Бана, но в тубата можеш да намери едно-две картички.
  Виж това! Не е „стенд ъп“, но е „фъни“ 🙂

  @Ivan
  В „Чопър“ цепи! 🙂

  @Lora
  Виж го „Чопър“, любопитен е. 🙂 От там му тръгна звездния път на Бана.