Игра на тронове - втори сезон

Нощта е тъмна и пълна с ужаси

От HBO разпространиха нов, постничък тийзър трейлър на втория сезон на създадения по бестселърите на Джордж Р. Р. Мартин супер-успешен сериал на „Игра на тронове”.

Той е дълъг едва 16 секунди и не съдържа никакви кадри, а само глас зад кадър и надпис, представящи мантрата на едно от главните действащи лица във втората книга, червената жрица Мелисандра Асшайска (която ще бъде изиграна от Карис ван Хоутен) – „Нощта е тъмна и пълна с ужаси”.

Честно казано, нямаме търпение да видими и някакви кадри. Особено от епизода, който ще режисира Нийл Маршал, който е един от ключовите батални моменти в книгата.

Как се обръщат нещата само, а? Най-първият трейлър на сериала, който видяхме, ни разочарова (сега като го гледаме си изглежда супер), а сега някакви надписи ни се виждат супер и дори успяват да ни надъхат.

Ето и официалния синопсис на втората книга от поредицата, озаглавена „Сблъсък на крале”, както и списък с новите попълнения в актьорския състав.

„Сблъсък на крале” ни пренася в една удивителна, забравена земя на разгул и мъст, на чародейство и войни. Сказание, в което благородни девици пируват с безумци, където брат коварства срещу своя брат и където мъртвите се вдигат, за да тръгнат в нощта. Тук принцеса странства по света, предрешена като момче сираче; рицар на ума гласи отрова за вероломна чародейка; диваци се спущат от Лунната планина, за да опустошат плодните поля в низините.

На фона на кръвосмешение и братоубийство, алхимия и насилствена смърт, цената на славата се мери в кръв. А плячката на победата може просто да се озове в ръце на мъже и жени, притежаващи най-хладната стомана… и най-студените сърца. Защото щом се сблъскат владетелите, трепери цялата земя.

Гуендолин Кристи (Бриен), Лиам Кънингам (Сир Давос Държеливия), Оливър Форд Дейвис (майстер Крессен), Стивън Дилейн (Станис Баратеон), Натали Дормер (Марджъри Тирел), Карис ван Хоутен (Мелисандра Асшайска), Джема Уилан (Йара Грейджой – Аша в романите, но името й е променено в сериала, за да не се бърка с Оша), Нонсо Анози (Ксаро Ксоан Даксос), Том Улашиха (Джакен Х’гар), Кер Логан (Матос Държеливия), Рой Дотрис (пиромантът Халайн), Хана Мъри (Джили), Карл Дейвис (Алтън Ланистър, който не се появява в книгите), Бен Кромтън (Едисон „Скръбния Ед” Толет), Майкъл МакЕлатън (Рууз Болтън), Робърт Пю (Крастър), Патрик Малахайд (Бейлон Грейджой), Даниел Портман (Подрик Пейн) и Иън Хенмор (Пиат Прий).

Премиерата на сериала е през април 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Сериала е уникален и дано да не го оакат втория сезон. Доста е рано за да ни покажат нещо от новите серийки, ще чакаме с нетърпение!