Заради леко разочароващия „Алиса в Страната на чудесата” напоследък Тим Бъртън събира доста негативи, но лично ние не виждаме защо една грешна стъпка (добре де, не е само една, но все пак те са нищо на фона на останалите му неоспорими успехи) трябва да е  причина да се отнасяме с пренебрежение към най-новия му проект „Dark Shadows” – екранизация по едноименната готическата сапунена опера на ABC (излъчвана между 1966-1971), разказваща за пътуване във времето, паралелна вселена и един куп магически и свръхестествени същества – който звучи повече от прекрасно.

Вярно е, че първите неофициални снимки от снимачната площадка бяха в подкрепа на този негативизъм, но последвалият официален портрет на целия каст беше повече от приличен и определено дава заявка за „класически Бъртън” от онзи период, в който човекът нямаше празно. Същото се отнася и за най-новите снимки зад кулисите (представени от Empire), които не са никак зле, въпреки че едната от тях потвърждава тежкия грим на героя на Джони Деп, вампира Барнабас. Чисто и просто, това, което виждаме доста ни харесва.

Dark Shadows - Бъртън и Деп

Dark Shadows - Мишел Пфайфър

Годината е 1752 и Джошуа и Наоми Колинс заминават заедно с малкия си син Барнабас от Ливърпул към Америка. Но дори и океанът не може да ги спаси от загадъчното проклятие, надвиснало над семейство. След две десетилетия Барнабас (Джон Деп) живее в имението Колинуд, в град Колинспорт – богат, влиятелен и непоправим плейбой… докато не разбива сърцето на Анджелик (Ева Грийн). Вещица във всеки смисъл на думата, Анджелик обрича Барнабас на участ по-тежкa от смъртта: превръща го във вампир и го погребва жив.

Два века по-късно Барнабас случайно е освободен от гробницата си и открива един доста по-различен свят – 1972 година. Той се завръща в някога величественото си имение, което е съсипано от времето и от странните, разкъсвани от мрачни тайни потомци на фамилията Колинс. Елизабет Колинс Стодард (Мишел Пфайфър) дори е извикала психиатърката доктор Джулия Хофман (Хелена Бонам Картър) да живее в имението и да й помага със семейните проблеми.

Освен Елизабет в имението живеят брат й Роджър Колинс (Джони Лий Милър), непокорната й дъщеря Каролин Стодард (Клоуи Мориц) и преждевременно развитият 10-годишен син на Роджър, Дейвид (Гъливър МакГрат). Мистерията обхваща и няколко души, които не са членове на семейство Колинс – пазачът Уили Лумис (Джаки Ърл Хейли) и новата бавачка на Дейвид, Виктория Уинтърс (Бела Хийткоут).

„Dark Shadows” е режисиран от Тим Бъртън, а в главните роли ще видим Джони Деп, Мишел Пфайфър, Хелена Бонъм Картър, Ева Грийн, Джаки Ърл Хейли, Джони Лий Милър, Бела Хийткоут, Клоуи Мориц и Гъливър МакГрат.

Премиерата е 11 май 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *