Рон Хауърд

Честно казано отдавна ни писна да пишем за предстоящи проекти на Рон Хауърд, повечето от които – вероятно сте забелязали – така и не се осъществяват. Да оставим „Тъмната кула”, там достатъчно сме дълбали, но и фантастиката „Colossus” очевидно е заминала, което е доста тъпо (винаги е така, когато не се осъществяват интересни фантастични проекти).

Това, което е останало и за което споменахме последно, е „Rush” – спортна драма по действителен случай за легендарния пилот от Формула 1 Ники Лауда, с участието на Крис Хемсуърт и Даниел Брюл. Ако обаче не си падате по подобни истории, спокойно, според Deadline след „Rush” режисьорът най-вероятно ще започне работа по супергеройския „364”. Надяваме се той поне да се получи.

Заглавието не е кой знае какво, но идеята ни допада – драма за нетипичен супергерой, който има свръх-сили само един ден в годината. За съжаление не знаем никакви подробности за сценария на Дейвид Гугенхайм (вече заснетия „Safe House” с Райън Рейнолдс и Дензел Уошингтън, който се очаква по кината другата година), освен доста очевидното „заглавието всъщност е броят дни в годината, в които главният персонаж обмисля какви геройства ще извърши в единствения си ден като супергерой”.

Все пак това ни е достатъчно, за да разберем, че „364” няма да е типичният супергеройски филм. Обичаме, когато към жанра, който вече започва да се пренаселва, се подхожда по различен и интересен начин – „Неуязвим” (или „Ънтрошабъл” както му викаме ние) на М. Найт Шамалан, „Шут в г*за” на Матю Вон, че дори и „Ханкок” на Питър Бърг (който уви не реализира пълния си потенциал), са доста интересни като идеи – затова ще следим развитието на проекта отблизо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *