„W.E.”

Едва ли на света има човек, който се стреми по-отчаяно от Мaдона да го приемат нaсериозно в кино средите. След десетки неуспешни  и на моменти смехотворни опити да се лансира като актриса (единственият й успех е с „Евита”, но както се казва, и нас да ни режисира Алън Паркър, и ние ще имаме успех), тя направи следващата логична стъпка (без да броим да се жени за известни кино-личности, които да я бутат) и тя бе да се пробва като режисьор.

За нейно съжаление и там нещата не се получиха особено. Първият ѝ опит „Filth and Wisdom” (където е и сценаристка) бе оплют подобаващо и според множество критици и обикновени зрители, той трябваше да си остане единствен. Само че – каква изненада – Мадона не миряса и подготви втория си режисьорски проект „W.E.”, разказващ историята на две деликатни, но решителни жени разделени от шест десетилетия. Уали Уинтроп и Уолис Симпсън, жената заради която крал Едуард VIII абдикира от трона, от чиито живот Уали е силно вдъхновена.

Филмът бе показан преди няколко дни на фестивала във Венеция и отново – каква изненада – си спечели от смесени до силно отрицателни ревюта, като единствените положителни реакции бяха спрямо костюмите и изпълненията на актьорите.

Сега (чрез Playlist) имаме шанс да видим и да предвкусим какво можем да очакваме.

http://www.youtube.com/watch?v=iBjmQhEq0fM

http://www.youtube.com/watch?v=uTxJtwmytes

Гледайки първия клип не можем да не забележим, че Мадона е гледала един-два филма, имаме движение на камерата, имаме и дълбочина на кадъра и общо взето само един кофти монтаж ни разваля изненадващо приятното усещане – за разлика от някои наши колеги, ние не сме възмутени от начина, по който певицата е структурирала „важната сцена с декларацията на желанието за абдикиране”. Музиката също ни допада.

Сигурни сме, че в крайна сметка филмът ще е тъпотия, но това не ни пречи да искаме да му хвърлим едно око просто за информация. Няма да е нито първия, нито последния тъп филм, който ще гледаме.

Режисьор на „W.E.” е Мадона (ама как само звучи), а в ролите са Аби Корниш, Оскар Айзък, Джеймс Д’Арси, Натали Дормер и Андреа Райсбъроу.

Премиерата е на 9 декември.

„W.E.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Митьо, не съм почитателка на актьорската игра на Баба („Отнесени от бурята“, леле-мале!), но не съм съгласна, че и нас Алън Паркър да ни режисира, и ние ще имаме успех – Евита с беше роля кат за нея, с подобаващо количество песни и танци. Да не гоорим, че жената тогава се научи и да пее кат хората 🙂

    Що се отнася до този филм, сигурно ще става за гледане, първо, защото Мадона не играе в него и второ, защото ако тя умее нещо на 100 %, то това е да се обгражда от професионалисти във всяко едно отношение и да попива полезните и идеи.

    Пък музиката много Филип Глас ми се струва…. нот бед ат ол!

  2. Абе, не знам. Според мен в режисурата като си некадърен, колкото и да попиваш, файда няма. Но да, ако ти помагат най-добрите, крайния резултат ще е далеч по-добре, отколкото без тях. 🙂

    За музиката Вики казва, че Мадона си е писала музиката, а Абел Корзениовски(?) е помагал.

  3. Хохохо, Узумаки пак е издигнал плакат със статут на теорема :))) Трябва да ревизирам всичко, което мисля за Мадона…

    Мисля, че крайният резултат е далеч по-добър като ти помагат най-добрите, да не даваме примери с някои наши филми, че няма да е политически коректно.

  4. Абе и аз не съм най-големия фен на Мадона, особено що се касае кино изявите ѝ, но като ме замъкнаха на концерта ѝ (в Будва) ми хареса. 🙂