Държим да ви представим първите снимки от снимачната площадка на „Dark Shadows”, не защото са някаква изумителна гледка, а просто защото следим проекта внимателно – така правим с всеки филм на Тим Бъртън, дори когато не става дума за вампири, римейк на някогашна сапунка или Ева Грийн в ролята на отритната от главния герой вещица, която го урочасва.

На снимките, които внесоха доста смут в сърцата на феновете, се вижда основно Джони Деп в доста ексцентричен грим и костюм, напълно подобаващ за излязъл по светло вампир или както някои споменават, Майкъл Джексън. Разбирачите, които познават Барнабас Колинс по-добре от нас (ние сме чели синопсиса по-долу и толкоз) и са гледали оригиналния сериал, твърдят, че Деп изглежда ужасно и това е възможно най-неприятният първи поглед към „Dark Shadows”. Но пък се носят слухове, че филмът може да е черно-бял и видът на Барнабас може допълнително да се обработва. Ние ще си спестим коментарите докато не видим официален поглед към филма – я тийзър плакат, някое трейлърче или поне официална снимка.

Dark Shadows - Джони Деп като Барнабас Колинс

Dark Shadows - Джони Деп като Барнабас Колинс

Dark Shadows - Джони Деп като Барнабас Колинс

Ето го и обещания синопсис:

Годината е 1752 и Джошуа и Наоми Колинс заминават заедно с малкия си син Барнабас от Ливърпул към Америка. Но дори и океанът не може да ги спаси от загадъчното проклятие, надвиснало над семейство. След две десетилетия Барнабас (Джон Деп) живее в имението Колинуд, в град Колинспорт – богат, влиятелен и непоправим плейбой… докато не разбива сърцето на Анджелик (Ева Грийн). Вещица във всеки смисъл на думата, Анджелик обрича Барнабас на участ по-тежкa от смъртта: превръща го във вампир и го погребва жив.

Два века по-късно Барнабас случайно е освободен от гробницата си и открива един доста по-различен свят – 1972 година. Той се завръща в някога величественото си имение, което е съсипано от времето и от странните, разкъсвани от мрачни тайни потомци на фамилията Колинс. Елизабет Колинс Стодард (Мишел Пфайфър) дори е извикала психиатърката доктор Джулия Хофман (Хелена Бонам Картър) да живее в имението и да й помага със семейните проблеми.

Освен Елизабет  в имението живеят брат й Роджър Колинс (Джони Лий Милър), непокорната й дъщеря Каролин Стодард (Клоуи Мориц) и преждевременно развитият 10-годишен син на Роджър, Дейвид (Гъливър МакГрат). Мистерията обхваща и няколко души, които не са членове на семейство Колинс – пазачът Уили Лумис (Джаки Ърл Хейли) и новата бавачка на Дейвид, Виктория Уинтърс (Бела Хийткоут).

„Dark Shadows” е режисиран от Тим Бъртън и освен Джони Деп, в главните роли ще видим Мишел Пфайфър, Хелена Бонъм Картър, Ева Грийн, Джаки Ърл Хейли, наскоро обявения Джони Лий Милър, Бела Хийткоут, Клоуи Мориц и Гъливър МакГрат.

Премиерата е 11 май 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Дринов, преди време стана въпрос за надценени личности, ти каза тогава „Геймън“. Което ми напомня- ако зависеше от мен, тоя посредственяк Бъртън с еднообразния си и повърхностен стил, втръснал на всички, при това очевидно дъвчещ едни и същи истории, едни и същи актьори (Джони Деп, Хелена Бонъм Картър), един и същ композитор (Елфман), с една и съща атмосфера (мрачен eye candy Cartoon Network), та тоя говнар Тим Бъртън щеще отдавна да се е пенсионирал.

  2. Вярно е, че напоследък Бъртн не е във форма, но на „Биийтълджус“, „Джони с ръцете ножици“, „Слипи Холоу“ и „Ед Ууд“ не може да се махне с лека ръка и да го заклеймиш като повърхностник. А това, че използва едни и същи хора не означава абсолютно нищо!

  3. Стара слава- след един определен момент просто се изчерпа. А впрочем и снимките горе са доста слаби, ако това значи нещо.

    Имаш предвид Едуард с ръцете ножици 😉 Интересно беше, че на нас ни го пускаха в детската градина и дълги години бях убеден, че това е хардкор хорър, имах кошмари за него! 😀

  4. Може да се е изчерпал Бъртън, но аз съм на мнение, че има място за неговите филми. Никой друг не прави подобни, просто трябва отново да намери себе си.

    А по тези снимки не може да се съди, трябва да видим нещо официално.

    И последно, „Имаш предвид Едуард с ръцете ножици“? И аз това казах, „Джони с ръцете ножици“! 🙂 🙂

  5. до Goon:

    Не мога да я разбера тази българска простотия! Никъде по света го няма това! Какви са тия изказвания? Какъв си ти бе льольо? Постигнал ли си нещо в нещастния си животец, та да наричаш един велик, гениален, световноизвестен режисьор „говнар“!? Давай, заснеми нещо, направи нещо голямо! Тогава се прави на разбирач и си позволявай да се изказваш по подобен начин! Писнало ми е от такива „разбирачи“! Я го виж ти комплексарчето мижаво!