Мишел Гондри

Когато последно си говорихме за плановете на Мишел Гондри, освен за екранизация на „Юбик” (все още се надяваме, че ще се случи!) споменахме още няколко възможности, сред които „The We and I”, донякъде документален филм за отношенията на група деца в училищен автобус, и „Return of the Ice Kids” за пътуване във времето. Сега се оказва, че това може да е един и същи проект и то още по-странен. Все пак става дума за Гондри, изненада няма.

Ето какво се знаеше доскоро:

„The We & The I” разглежда „как хората в една група се променят, когато групата смени обстановката” и ще участват истински деца от Бронкс, докато фантастиката за пътуване във времето трябваше да е с участието на Елън Пейдж в ролята на Нанси, която участва в откриването на машина за вечна младост и така променя света.

Сега, според The Playlist, става дума за един и същи филм и въпреки че не се знае дали Пейдж ще участва, филмът вече се снима и информацията за група деца, които случайно отиват в бъдещето и откриват машина за подмладяване, е достоверна „засега”, според представител на режисьора. Сигурно не е лесно да си представител или публицист на Гондри – винаги, ама абсолютно винаги трябва да използваш думи като „засега” и „на този етап”.

Нищо чудно и този проект да се измени няколко пъти преди да достигне до кината (да се надяваме, че ще стигне!), имайки предвид откъде е тръгнал. Според Гондри идеята се родила от книгата му „You’ll Like This Film Because You’re In It”:

„Докато пишех книгата, постоянно пишех „аз направих това” или „ние направихме това” и издателят ми каза „Трябва да направим нещо с тези ние и аз.”

И от този коментар тръгва следващият му проект… Дано само му остане време и за някоя екранизация. На Филип К. Дик например…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Юбик ще е доста по-нататък: The We and the I ще се снима някъде до март, след което Гондри почва Пяната на дните с Одри Тоту.

    За този проект не съм прекалено хайпнат, въпреки че е връщане към това, което Гондри умее. Лошото е, че изглежда, че го пише в процеса, което не е добър знак, още повече, че той колкото е добър режисьор, е кекав сценарист.

  2. Аз „Юбик“ съм го отписал, въобще не вярвам да го направят. 🙁
    A като сценарист колко да е лош? Харесвам и „The Science of Sleep“ и „Be Kind Rewind“ и смятам, че е доста по-добре от повечето тъпаци, които работят в момента в групи от по 4-5.

  3. Science of Sleep е прекрасен пример за възможностите на Гондри като режисьор, но в сценарно отношение е просто много суха и по-проста версия на Блясъка. Be Kind Rewind беше сладък, но пак без особена тежест. На Гондри му трябват или добри сценаристи (направо да си кажем- Кауфман), или добри първоизточници, които да адаптира (Юбик!).

    Хубаво нещо за The We and the I е, че сценарист тук е човек, замесен в създаването на Блясъка. И все пак добре стана, че Зеленият стършел беше толкова успешен- сега Гондри има предостатъчно проекти, които да очакваме 🙂

  4. Много ще ми е любопитна екранизация на „Пяната на дните“, всъщност май само Гондри е достатъчно луд, за да се заеме с Виан.:)

  5. „Be Kind Rewind“ нямаше нужда от тежест. 🙂 То си беше кретенийка. 🙂

    А за “Пяната на дните” и на мен ще ми е любопитно, въпреки че не харесвам Тоту.