Джон Малкович в „Топли Тела”

Накратко, Variety съобщават, че големият Джон Малкович (ще го смятаме за гений, ако ще и 180 тъпи роли като тази в „Трансформърс 3” да направи) ще се присъедини към Никълъс Хоулт, Тереза Палмър и Роб Кордри в подготвяната от Джонатан Левийн екранизацията на романа на Айзък Мериън “Топли тела”. Според информацията Малкович ще изпълнява ролята на злодей.

Вече няколко пъти сме споменавали, че въпреки тенденциозно звучащия сюжет, романът (който имахме шанс да раздадем и като награда) ни е доста симпатичен и нямаме нищо против да го видим пренесен на голям екран. Единственото, което ни притеснява е, че обещанията са крайният резултат да е микс между страхотния “Shaun Of The Dead” и откровено отвратителния “Здрач”.

Знаем, че това за “Здрач” звучи като трагедия, но познавайки филмографията на Левин включваща “All The Boys Love Mandy Lane”, прекрасния „The Wackness” и предстоящото „драмеди” „50/50”, сме сигурни, че приликите няма да са много.

Ето и официалния синопсис на романа:

Р е зомби. Той няма име, няма спомени, и пулс няма, но има мечти. Той не изпитва наслада от убиването на хора; той изпитва наслада от возенето на ескалатори и слушането на Франк Синатра. Той е малко по-различен от останалите Мъртви.

Сред руините на изоставен град, Р среща едно момиче. Тя се казва Джули и е противоположното на всичко, което той познава – топла, светла и съвсем жива, цветна експлозия на фона на мрачния сив пейзаж. Поради причини, които не разбира, Р решава да спаси Джули вместо да я изяде и така започва една напрегната, но странно нежна връзка.

Никога преди не се е случвало нещо подобно. Противно на всякакви правила и логика, Р вече не е доволен от живота си в гроба. Той иска отново да диша, иска да бъде жив, а Джули иска да му помогне. Но техният суров, гниещ свят няма да бъде променен без битка…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. ще е трудно да се филмира, ще видим какво ще се получи
    Дринов, на теб хареса ли ти романа 🙂 ?

  2. … уникалистичен актьор!!!
    Оказва се, че ще трябва да се „прежаля“ за втори зомби-ориентиран-филм 8)
    Сори – табулацията на моята клавиатура очевидно изпраща импулси директно към „джапанките“, затова понякога се получават два последователни поста… Простете, уважаеми домакине! 😛

  3. Аз явно съм от малцината, които смятат Малкович за надценен и преиграващ тъпак, но някак ще го изтрая във филма, надявам се. Зомбитата ще компенсират опуленото му, бездушно и еднотипно присъствие.

  4. +1, Узи! Сега като се замисля, последно ми е харесал в Опасни връзки.

    Ма верно е надценен и яко го кльопат – сега като му прегледах филмографията колко е зает…

  5. Що винаги като ме няма за малко и почват да се говорят глупости, не мога да разбера!

    @lammoth
    Не бих казал, че чак ми харесва. Симпатичен ми е. 🙂