Дейвид Линч

Всички знаете за въпросителните в заглавията – коментирали сме ги не един или два пъти – но колкото и да са малки шансовете големият, не, огромният Дейвид Линч да работи по подготовката на нов игрален проект, ние сме длъжни да го отразим.

Информацията идва от Rolling Stone (чрез The Playlist) в разговор с които (разговор посветен на музикалния албум на Линч, който все още не сме имали щастието да слушаме) Линч, който не е снимал филм от 2006 и „Inland Empire” насам, така между другото пуска една лека мушица, че може би в момента работи по нов проект. Ето и точните му думи в отговор на въпроса над какво работи в момента:

„Работя по документален филм за Махариши Махеш Йоги, току що взех участие в тур през 16 държави посветен на медитацията, съзнанието и мира. И работя по още един нов филм, но още не му е дошло времето. Завърших едноминутно филмче за австрийците. Те имат фестивал във Виена, наречен Виенале”.

Видяхте ли го? Точно между „документалния филм”, за който се говори вече от няколко години (за който можем да кажем, че е на тема, която – ако не беше Линч – щяхме да зачеркнем от списъка си на секундата) и краткото филмче (добре, че са те, че да виждаме поне нещо от него) за австрийския фестивал. Предупредихме ви, че е между другото.

Какво, как и дали въобще ще излезе нещо от тази „информация” ни предстои да видим тепърва. Ние, разбира се, ще стискаме палци като едни истински луди и дори, кой знае, може да помедитираме над идеята все пак да видим нов игрален филм от Линч, защото не е никак правилно един от най-добрите и оригинални майстори на това изкуство да не прави нищо и ако прави да е „от дъжд на ветър”, докато хора като Уве Бол снимат по два на година. Същото се отнася и за Тери Гилиъм, Алан Паркър, Пол Верховен и още едно-две имена. Не може така.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *