Шотландски боец (1986)

Добре де, знаем, че малко двусмислено звучи заглавието, но какво да се прави, така ни дойде. Но да не се занимаваме с глупости, а да пристъпим към новината.

Преди месец Джъстин Лин се оттегли от режисурата на подготвяния римейк на „Шотландски боец” (за да се съсредоточи върху шестия (леле!) филм от поредицата „Бързи и яростни” и вероятно върху нов „Терминатор”) и от „Summit” бяха принудени да му търсят заместник, за нещастие на всички, които се надяваха филмът да бъде оставен намира – което пък е… и ние не знаем какво, при положение, че той е толкова обезкървавен от смотани продължения и трагични ТВ сериали, че няма накъде повече и един римейк/reboot поне има шанс да поправи нещата. Особено, ако се намери добър режисьор.

А случаят може да е точно такъв, защото според Deadline, „Summit” водят преговори с Хуан Карлос Фреснадийо („Интакто” и „28 седмици по-късно”), за който неведнъж сме споменавали, че ни радва доста и чиито психологически хорър-трилър „Intruders” очакваме с голямо нетърпение.

На този етап е още много рано да коментираме, защото нищо не е сигурно, но не можем да скрием факта, че бихме били доста доволни, ако Фреснадийо застане начело на проекта, а не някой безидеен занаятчия.

Ако приеме задачата, не е ясно каква ще бъде съдбата на останалите му проекти, за които знаем – като дълго отлагания и проблемен „BioShock” и римейка на „Гарванът”, който пък се натъкна на свои си проблеми след отказа на Брадли Купър да изпълни главната роля – но предвид техния сегашен (а и минал) статус, като нищо Фреснадийо ще има време да направи не един, ами цели два филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Анимираният Highlander: The Search for Vengeance (2007) на легендарния Йошиаки Кавахири (Ninja Scroll) не беше зле.

  2. Oф, как се радвам, че около този проект засега не се случва нищо 🙂

    1. Снощи гледах 1-цата (за не знам кой път?!). Не мисля, че някога ще има по-добър филм в поредицата от нея.

    2. и втората (режисьорска) част не е лоша, въпреки масовия diss…
      На светлинни години от първата е, но diss–а идва точно заради прекалено високата летва на единицата 🙂

    3. Toй е бил замислен доста амбициозно, но продуцентите спъват проекта и в крайна сметка той не е реализиран с пълния си потенциал.