Alps

„Alps” е най-новият филм на режисьора на „Dogtooth” Йоргус Лантимус и това е всичко, което ще кажем за него. Причината е, че първо, ако сте гледали „Dogtooth” (ако не сте, поправете грешката) значи знаете какви… странности можете да очаквате от този и второ – и по-важното – колегите от “The Playlist” силно ни съветват да подходим към филма с възможно най-малко информация и очаквания.

„Не прилича на нищо, което сте гледали и част от удоволствието е да видите как се развива. Няма някакъв голям обрат или нещо подобно, но ние сме доволни от начина, по който го гледахме: знаейки само кратък синопсис и нищо повече”.

Ако попитате защо тогава пускаме трейлъра и клипа, ще ви кажем, че вече ги бяхме изгледали преди да прочетем съвета на колегите, пък и решихме, че сигурно някъде там има хора, на които не им пука особено от препоръки и биха искали да видят с очите си за какво става дума. Другата причина е, че ако от това ви стане ясно конкретно за какво става дума, значи сте някакви машини.

http://www.youtube.com/watch?v=qYjbWojtudA

http://www.youtube.com/watch?v=03RG7bROUww

Все пак, за да не е съвсем изстрел в тъмното, ако решите да дадете шанс на филма, а и понеже явно да знаеш кратък синопсис не е било пагубно за удоволствието на колегите, нека кажем, че „Alps” разказва историята на група хора, които са се съгласили да „заместят” починали близки на други, пресъздавайки тяхното поведение и жестове, за да им помогнат да превъзмогнат мъката си. Звучи смахнато, нали?

Гръцката премиера на филма е 27 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *