Не е ясно дали от Warner Bros. искат да заличат неприятното чувство, което оставиха неофициалните снимки от снимачната площадка на „Dark Shadows”, които се появиха в нета преди няколко дни или просто му е дошло времето, но те разпространиха първия официален поглед към подготвяната от Тим Бъртън екранизация по едноименната готическата сапунена опера на ABC (излъчвана между 1966-1971 и разказваща за пътуване във времето, паралелна вселена и един куп магически и свръхестествени същества), който е във формата на семеен портрет.

(чрез EW)
Dark Shadows

Фотографията очевидно е вдъхновена от подобната снимка на оригиналния каст, (можете да я видите тук), но поради естеството ѝ и най-вече това на персонажите – кой от кой по-смахнат и „weird lookin”, особено оранжевокосата Хелена Бонъм Картър и разбира се Джони Деп, който слава богу е без очилата и белия грим – разбираме защо някой би правил асоциации със семейство Адамс. Нашите първи асоциации обаче, са си с Тим Бъртън при това Бъртън от времето, когато правеше визуално и атмосферно пленяващи и наистина стойностни филми. Наречете ни оптимисти, но смятаме, че с „Dark Shadows” той (а защо не и Джони Деп) ще се завърне към формата, в която всички негови фенове искат да го виждат.

Годината е 1752 и Джошуа и Наоми Колинс заминават заедно с малкия си син Барнабас от Ливърпул към Америка. Но дори и океанът не може да ги спаси от загадъчното проклятие, надвиснало над семейство. След две десетилетия Барнабас (Джон Деп) живее в имението Колинуд, в град Колинспорт – богат, влиятелен и непоправим плейбой… докато не разбива сърцето на Анджелик (Ева Грийн). Вещица във всеки смисъл на думата, Анджелик обрича Барнабас на участ по-тежкa от смъртта: превръща го във вампир и го погребва жив.

Два века по-късно Барнабас случайно е освободен от гробницата си и открива един доста по-различен свят – 1972 година. Той се завръща в някога величественото си имение, което е съсипано от времето и от странните, разкъсвани от мрачни тайни потомци на фамилията Колинс. Елизабет Колинс Стодард (Мишел Пфайфър) дори е извикала психиатърката доктор Джулия Хофман (Хелена Бонам Картър) да живее в имението и да й помага със семейните проблеми.

Освен Елизабет  в имението живеят брат й Роджър Колинс (Джони Лий Милър), непокорната й дъщеря Каролин Стодард (Клоуи Мориц) и преждевременно развитият 10-годишен син на Роджър, Дейвид (Гъливър МакГрат). Мистерията обхваща и няколко души, които не са членове на семейство Колинс – пазачът Уили Лумис (Джаки Ърл Хейли) и новата бавачка на Дейвид, Виктория Уинтърс (Бела Хийткоут).

Dark Shadows” е режисиран от Тим Бъртън, а в главните роли ще видим Джони Деп, Мишел Пфайфър, Хелена Бонъм Картър, Ева Грийн, Джаки Ърл Хейли, Джони Лий Милър, Бела Хийткоут, Клоуи Мориц и Гъливър МакГрат.

Премиерата е 11 май 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Аз се смятам за фен на Бъртън, до толкова, до колкото мога да се смятам за фен на каквото и да било (храносмилането ми не понесе особено добре Батманите му …) и съм съгласен, че напоследък качеството на филмите му отбелязва спад и то главно визирам Алиса (да не би някой да смята, че Суини Тод е слаб филм?), но да казваш (май някъде тук го четох…), че Бъртън бил най-надценения режисьор…. WTF!?!, братче! :/

    Иначе, и аз имам доста високи очаквания за Dark Shadows… малко се пооцвакаха с предната снимка, вярно, но в тази мога да се взирам с часове и да се наслаждавам на откачалските им физиономии :)))

  2. Абе мани го Goon, той го изтърси това за Бъртън, просто не му е фен. 🙂 Знаеш като не си фен на нещо (кахъм, Том Ханкс, кахъм) си склонен да се изхвърляш. 🙂 🙂 🙂

    Дано се получи филмът! Иначе снимката и мен ме радва. 🙂

  3. @Влади Неколов
    Фак Алис, спомни си за Чарли! Няма такова падение! 😀