Третият филм на шотландската режисьорка (а също сценарист, и оператор на късометражните си филми) Лин Рамзи “We Need to Talk About Kevin” дебютира през май в Кан с отзиви „не бива да се пропуска”. Причините не са само защото главните роли са поверени на Джон К. Райли и страхотната Тилда Суинтън, а и защото сюжетът обещава „пълно с напрежение и психологически завладяващо изследване на историята на един родител”. Суинтън е в ролята на изтерзана от мъка и изпълнена с вина майка на един тийнейджър, който отива на убийствен училищен купон.

Къде е мярката за намеса в бъдещето на децата, къде е истината за тежката отговорност, която родителят неизбежно поема върху себе си? Възпитание, отношения, чувства – всеки характер се изгражда плавно и постепенно, но какъв ще се окаже резултатът – това, уви, никой не може да предвиди… Сценарият на “We Need to Talk About Kevin” е дело на Рамзи и Рори Киниър, адаптация по едноименния роман от 2003 година на американската журналистка и писателка Лайънел Шрайвър. Предлагаме на вашето внимание постер и трейлъра, с който филма беше представен в Кан.

Премиерната дата за избрани киносалони в Щатите е 2 декември – сещате се, че трябва да влезе сред филмите-претенденти да бъдат видяни от „академичното” воинство преди да се пристъпи към Оскарово пребро… пардон – номиниране. От всичко, което знаем за феноменалната Тилда Суинтън и от всичко, което сме успели да видим с нейно участие стигаме до заключение, че И НИЕ не бива да пропускаме този филм. И оставаме с надежда за благоприятно (поне, дали? фестивално) развитие по въпроса…

“We Need to Talk About Kevin” - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *