От “Warner Bros.” разпространиха първата официална снимка от „Extremely Loud and Incredibly Close” (проект, който следим с интерес от доста време) и повечето колеги се надпреварват да обръщат внимание на премиерната му дата – филмът ще има ограничен показ през декември и официалната премиера ще е на 20 януари 2012-та, четири дни преди обявяването на номинациите на Американската киноакадемия, която видиш ли го определяла като претендент за Оскар.

Нашето скромно (и леко хейтърско) мнение е добре, че премиерата му е такава, че да се сети някой, че филмът е Оскаров претендент, защото ако беше друг по-ранен месец, това нямаше да се случи. Не е като имената, свързани с проекта (а и темата) да не са изтъкани от нагрáден потенциал. Продуцент е Скот Рудин („Часовете”, „Няма място за старите кучета”, „Социалната мрежа”), сценарият е на Ерик Рот („Форест Гъмп”, „Мюнхен”, „Странният случай с Бенджамин Бътън”), режисьор е трикратно номинираният за Оскар Стивън Долдри („Били Елиът”, „Часовете” и „Четецът”), а в ролите са Том Ханкс (който харесвате, не харесвате е страхотен актьор и е способен на много, когато работи с добър режисьор и по-важното качествен изходен материал – ако имате нужда от подсещане “Филаделфия”, “Форест Гъмп”, “Спасяването на редник Райън”, “Корабокрушенецът”), големият Джон Гудман (“Бартън Финк”, “Големият Лебовски”) и дори Сандра Бълок – колкото и да е зле, Академията си я харесва, защо иначе биха ли й дали награда за “The Blind Side”? Не, никакъв потенциал. Добре, че е премиерната дата!

Но както и да е, вижте снимката и кратък синопсис.

„Extremely Loud and Incredibly Close” - Том Ханкс

Оскар (Томас Хорн) е убеден, че баща му (Том Ханкс), който е умрял на 11 септември в Световния търговски център, му е оставил тайно съобщение, скрито някъде в града. Неспособен да достигне опечалената си майка (Сандра Бълок), Оскар, чийто изключително буден ум отказва да повярва в неща, които не може да наблюдава, започва да претърсва Ню Йорк, за да открие ключалка за загадъчния ключ, който е намерил в гардероба на баща си. Издирването го развежда из целия град и преодолявайки личната му болка и загуба, разкрива нови хоризонти.

Гледайки снимката и предвид синопсиса, може да възникне въпрос колко точно е голяма ролята на Том Ханкс във филма? За съжаление, поне докато не видим трейлър, не може да сме съвсем сигурни, но засега информацията е, че героят на Ханкс ще бъде вмъкнат историята чрез поредица от ретроспекции.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Обичам да гледам филми, в които Том Ханкс умира 😀 Шегата настрана, не вярвам да има нужда да убеждавам някой, че Рудин, Рот и Долдри са едни от най-големите професионалисти, работещи в момента, така че, за момента, нямам причина да се съмнявам, че ще направят добър филм 🙂