„Star Wars: The Complete Saga”

Септемврийската Коледа наближава и започваме да ставаме леко нетърпеливи. Още повече, че по морето няма условия така да се каже „да почешаме сърбежа” с DVD-тата и затова трейлъри като този, който може да видите по-долу, допълнително сипват сол в раната.

Както може би знаете, „Star Wars: The Complete Saga” ще бъде на 9 Blu-ray диска, по един за шестте филма и още три с над 30 часа допълнителни материали, включващи невиждани досега отпаднали и алтернативни сцени, специален достъп до „Star Wars” архивите и много други.

Добрата новина е, че епизодите І-ІІІ и ІV-VІ ще се предлагат на Blu-ray и в отделни пакети, ако случайно не сте изявени почитатели на една от двете трилогии и искате да притежавата само другата.

А сега вижте и споменатия трейлър!

Ето и българското съдържание на дисковете според официалното прессъобщение на „А+ филмс”:

Диск 1: Star Wars: Episode I The Phantom Menace

  • Коментар на Джордж Лукас, Рик МакКалъм, Бен Бърт, Роб Колман, Джон Кнол, Денис Мърен и Скот Скуайърс
  • Коментар от архивни интервюта с актьорския състав и екипа

Диск 2: Star Wars: Episode II Attack of the Clones

  • Коментар на Джордж Лукас, Рик МакКалъм, Бен Бърт, Роб Колман, Джон Кнол, Пабло Хелман и Бен Сноу
  • Коментар от архивни интервюта с актьорския състав и екипа

Диск 3: Star Wars: Episode III Revenge of the Sith

  • Коментар на Джордж Лукас, Рик МакКалъм, Роб Колман, Джон Кнол и Роджър Гайет
  • Коментар от архивни интервюта с актьорския състав и екипа

Диск 4: Star Wars: Episode IV A New Hope

  • Коментар на Джордж Лукас, Кери Фишър, Бен Бърт и Денис Мърен
  • Коментар от архивни интервюта с актьорския състав и екипа

Диск 5: Star Wars: Episode V The Empire Strikes Back

  • Коментар на Джордж Лукас, Ървин Кершнер, Кери Фишър, Бен Бърт и Денис Мърен
  • Коментар от архивни интервюта с актьорския състав и екипа

Диск 6: Star Wars: Episode VI Return of the Jedi

  • Коментар на Джордж Лукас, Кери Фишър, Бен Бърт и Денис Мърен
  • Коментар от архивни интервюта с актьорския състав и екипа

Диск 7: Поглед в архивите на Star Wars: Episodes I-III

  • Отпаднали, удължени и алтернативни сцени
  • Варианти на декорите, макетите и костюмите
  • Скици и концептуално изкуство
  • Допълнителни интервюта с актьорския състав и екипа
  • Съкровища от архивите на Lucasfilm

Диск 8: Поглед в архивите на Star Wars: Episodes IV-VI

  • Отпаднали, удължени и алтернативни сцени
  • Варианти на декорите, макетите и костюмите
  • Скици и концептуално изкуство
  • Допълнителни интервюта с актьорския състав и екипа
  • И още…

Диск 9: Документални филми за феномена Star Wars

  • Star Warriors (2007, 84 мин.): Филм за 501-ви Легион – глобална организация от ентусиасти, които се обличат като любимите си герои от сагата и участват в различни благотворителни и специални събития по целия свят.
  • A Conversation with the Masters: The Empire Strikes Back 30 Years Later (2010, 25 мин.): Джордж Лукас, Ървин Кершнер, Лорънс Каздан и Джон Уилямс си спомнят за създаването на The Empire Strikes Back.
  • Star Wars пародии (2011, 91 мин.): Колекция от пародийни скечове, вдъхновени от Star Wars, включващи клипове от Family Guy, The Simpsons, How I Met Your Mother и много други.
  • The Making of Star Wars (1977, 49 мин.): История на създаването на първия филм от сагата Star Wars, с водещи C-3PO и R2-D2.
  • The Empire Strikes Back: SPFX (1980, 48 мин.): Поглед към специалните ефекти във втория филм от поредицата, с водещ Марк Хамил.
  • Classic Creatures: Return of the Jedi (1983, 48 мин.): Създаването на необикновените същества в Return of the Jedi, представено от Кери Фишър и Били Дий Уилямс.
  • Anatomy of a Dewback (1997, 26 мин.): Две десетилетия след премиерата на първия филм, някои от специалните ефекти стават още по-специални с помощта на новите технологии.
  • Star Wars Tech (2007, 46 мин.): Любопитните технически аспекти на космическите кораби, оръжията и уредите в Star Wars.

Диск 1-3:
Звук: DTS-HD Master Audio: английски 6.1; DTS: италиански 5.1, руски 5.1; Dolby Digital: чешки 5.1, словашки 5.1, турски 5.1
Субтитри: български, английски, италиански, руски, чешки, словашки, турски, хърватски, словенски, румънски

Диск 4-6:
Звук: DTS-HD Master Audio: английски 6.1; DTS: италиански 5.1, руски 5.1; Dolby Digital: чешки 5.1
Субтитри: български, английски, италиански, руски, чешки, турски, хърватски, словенски, румънски

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

43 Comments

  1. Леле! Tрейлър без ХД и без музикалната тема на междузвездните…. непростимо!!:)

    ае цък 🙂

  2. Не съм от заклетите фенове на Междузвездни войни, но всеки киноман трябва да притежава това. 🙂

  3. Май в скоро време ще се инвестира в Blu-ray плейър. 🙂

  4. И на Лукас много му се иска да е така, но не всички са балъчета. 🙂

  5. Не заради Лукас. По принцип си мисля, че ще е добра инвестиция. 🙂

  6. Не може да се отрече, че 4-ката особено, както и 5,6 са много значими за Холивуд, но от друга страна са и началото на края. Цялата тъпота, която днес блика от всеки филм с минимум 3 ефекта и марка Холивуд, може да се каже, че тръгва от Стар Уорс. А вече 1,2,3 са тотална тоалетна и не виждам за какво някой с нормално мислене би искал да инвестира в тях. Гушата на Лукас до челото ли да му стигне? Дори сега се смея, като се сетя как оня посерко а.к.а. най-великио джедай стана Дарт Вейдър…това е най-жалката подигравка в киното. Само заради това Лукас заслужава да му се запали пижамата един ден и знаете после какво става. Хахаха. Да не говорим, че тва е сигурно 12-тото Комплит сага издание и предстоят още много. Така че е малко пресилено тва, че всеки киноман трябва да притежава точно това издание, дето сигурно му търсят 200лв. Гийкове много, да си го купуват, киноманите са друга бира. Аз като киноман се опитах да гледам сагата наскоро, опитах се тотално да изключа онова дете в мен и да забравя всичко, което е било и да я излгедам просто като филм. И явно успях, защото ми беше негледаемо. Остарял ли съм, какво ли, то ли е остаряло, обаче тва сега ако излезе по кината като нов филм не би го гледал никой. 77-ма е без аналог, такъв филм просто е нямало, евала му правим на Лукас, обаче вече не сме 77-ма. Самото костюмче на Дарт Вейдър на HD ми изглеждаше толкова смешно, че ми стана жал. Така се смени тотално отношението ми към Стар Уорс, че не съм никога болен фен, не съм бил, но и аз бях дете и аз го гледах по 300 пъти, изтъркахме 8 касетки само в моя блок, още си пазя едно малко Дарт Вейдърче от стрелбище (и Кинк Конг) и тн., но сега като чичка в Стар Уорс вече виждам само началото на края. 🙂

  7. И какво сега… пуснаха трейлъра точно когато не мога а го видя… едвам се свързвам да прочета нещо. Дано да са оправили някои неща, които още в първият трейлър не бяха…

  8. Не знам за какво говорите. 🙂 „Star Wars“ цепи мрака и не е мръднал! 🙂 🙂
    Новата трилогия е далеч от първата, но и тя си има качества – децата зяпат като за световно!

  9. Еми то точно тва е тайната – децата зяпат като за световно! Затова не ти цепи мрака още, щото си пристрастен. 🙂

  10. Аха – гледах го – е, има напредък. Така де, ние и без поправките си го харесваме, даже повече, но като оправят ефекти – да оправят като хората, а не да развалят… 😉

    А аз с децата садам и го гледам!!!

  11. Не мога да отрека фундаменталните постижения, главно технически, на SW, но за мен това си остана доста детска поредица. Не ме изненадва, че фанатизмът по нея е главно отвъд океана, а всички ние знаем що за „капацитети“ са янките.

    Отвъд митичните звуци, оръжия и декори, историята е досадно плоска, сведена до новито на комис нърдовете. Самият начин как Императорът завзе властта е обидно елементарен, да не говорим за предсказуемия финал. Въпреки шизофренията на Лукас да разказва наопаки. Това впоследствие поражда доста смешни спорове, как аджеба се гледат номерцата. Пхахахаха.
    В крайна сметка, при липсата на значима култура, нормално е, че франчайзът така добре уплътни умствения вакуум на американците. А номинациите на Вейдър за злодейските класации са пълен цирк. Реално погледнато той е просто едно дресирано пале, а най-големите кланета бяха извършени от предишното му аз-Анакин.

  12. Не знам дали е от морския нет, но част от коментарите не се четат. Нещо като бял шум са ми! 🙂 🙂 🙂
    Стегнете се момци! 🙂

  13. Ние ли бе? Хохохо. Виж там нещо си мий по-чето очите с морска вода и мента, че е крайно време да прогледнеш.

  14. бял шум – бял шум – още повече прекъсване на връзката – ни’къв шанс да се разчете каквото и да било от част по-горните коментари, малеее 😛 8)

  15. Ами то такава става от многото гледане на плоски френчайзи. Мозъка и той губи релеф, отслабва зрение, слух, мисъл. Замислете се овреме! 🙂

  16. Днес религиозните зомбита честват малоумието, наречено Успение на (шибаната) Пресвета Богородица. Сериозно! Кретени, населяващи XXI век, замърсяват рационализма с обсесийното си суеверно убеждение, че през Бронзовата епоха от девствената вагина на една неграмотна еврейка е излязъл Божият син – нейде из варварските и примитивни земи на Близкия Изток, (при това говорим именно за техния (истински?) Бог, не за хилядите други (измислени?) богове), Който Син на техния (истински!) Бог дошъл да ни спаси от Адамовия грях (LOL), бил чудотворец и оратор, хипи-радикал, революционер, бунтар, оправял нелечимо болни, гонил демони, вдигал мъртъвци и творил живи птици от лепкава глина; бил разпнат, възкръснал, възнесъл се, а после сам пожелал майка Си горе, тя се „успала“, а после – също се възнесла. Последното даже не го пише в абсурдния и изкопиран сборник с митове Библията, а първото го пише само там и никъде другаде (да го духаш, папа Пий XII!). What in the name of the flying fuck, people? Докато светът се кланя на опасни идеи, необосновани интелектуално и логически, вие спорите за сагата на Джордж Лукас. Eбати!

    PS Nerds!

  17. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1113366108965&set=t.1071277434&type=1&pid=30380802&id=1071277434

    Абе Узумаки, и без тва явно Дринов като го няма тука никой не пише, дай да го обърнем на клюка. Защо така с лошо гледаш това чудесно създание. Хаха. Сериозно питам, че винаги съм се чудил. 🙂

  18. Да бе, ше каже човек, че му се натискате нещо (на Дринов).

    Узи, ама ти Благой ли си бил?!? Въй, въй, колко е малък светът.

  19. Е кво съм те разкрил, бе? Ти си стар интернет играч, а и блога ти казва достатъчно, не е нужно да имаш баджанак в MI6. Иначе сталквам, що да не. Тя ми беше слабост сирка 2005. Грях ли е?

  20. Мдаа, предполагам за теб са даже задължителни имайки предвид любовта ти към Хесус и Санта Мария. Хаха

  21. Еми хареса ми. Ама аз не съм човека за тоя линк, трябва скрийнинги по църкви да му измислиш.

  22. Ха-ха, Продяга такъв! 🙂 Викаш, докато тленното тяло кисне във водата и трупа тен по плажовете, духът се шляе из нет пространството.

  23. 🙂 🙂
    На Градина съм и не е като да няма цицоранки наоколо! 🙂 Зяпам усилено, но хвърлям едно око и насам, защото оствени без надзор и гледай какво става. Леят се сквенословия! По адрес на „Star Wars“, не за „господа-бога-нашият-спасител“. 🙂

  24. Лукас е по-зле и от дъртия евреин.
    Star Wars – опиум за народите!

  25. ох – защо така свирепо с бутонките?
    животът понякога ни сервира такива изненади, че след време ще се чудим и маем защо – аджеба – сме си чесали езиците кой какъв бил, що бил направил сагата…
    измислил – направил! за някой – велико, за други – тъпня…
    безспорно е едно – „Новото време“ в Киното започва със Star Wars (четорката, разбира се!)
    сигурно щеше да има и Камерън, и Нолън, и (задържително) Тери Гилиъм (ама той е „друга бира“), ама Лукас е първият – кво да направим сега? а? я се стегнете!
    Обожавам сагата – може да е сантимент, въпреки че не вярвам, ‘щото и сега да седна – ще изгледам на един дъх оригиналната трилогия!
    Обожавам всякакво кино (с леки изключения) и всеки зрител има право да избере какво го кефи и к’во не!
    Ареее – към морето, че нещо тук ви е напекло слънцето, да си разхладите мозъците 😉
    Сигурна съм, че са всеки скептик Дрин ще се жертва и ще се окаже готов за го „покръсти“ 😀 😀 😀 😛 😉

  26. Е, нали трябва да си чешем езиците. Кликове са тва, кликовете са важни! A и за Лукас все пак е позволено да се говори, както и за смотаната му сага. 🙂