Кейт Бекинсейл - „Подземен свят: Пробуждане”

Не сме особено големи фенове на поредицата „Подземен свят”, но за сметка на това сме фенове на Кейт Бекинсейл, на латексовия й костюм, на сериозния (или дори несериозния) екшън, на вампирите, които не блестят на слънце, на върколаците, когато успяват да задържат ризата на гърба си поне докато са в човешки вид, на качествените ефекти и убийства и дори нямаме нищо против някаква замислена в последния момент теория откъде са се взели всички тези странни същества.

Е, може би последното не е съвсем вярно, но дори с прогресивното затъпяване на „Подземен свят”, ние пак ги гледаме, ако не с удоволствие, то поне без неприязън.

Така че за нас – и особено за феновете, защото има и такива – добрата новина е, че поне според първия трейлър, представен от YouTube, „Подземен свят: Пробуждане” ще е абсолютно всичко, което очакваме от поредицата.

http://www.youtube.com/watch?v=Tw_-jAeRmwc

Първата ни реакция е „Добре, че е Кейт Бекинсейл!”, а първото ни впечатление е, че този филм сме го гледали – пак беше изцяло в синьо, пак същите герои, нищо, че някои ужким са нови, пак същия екшън. Скоростното прерязване на гърлата е направо чудно! Явно хората, които видиш ли били наясно със съществуването на вампири и върколаци (лайкъни), не предполагат точно колко добра е нашата любима героиня. Въпреки това разбираме защо искат да изтребят всички свръхестествени убийци, особено поредния „красавец” (Тео Джеймс), който получава сериозно екранно време за сметка на къде-къде по-яките Стивън Рей (малко се притесняваме, че него може да спрат да го дават прекалено бързо) и Чарлс Данс.

Между другото, и ние като Селийн се чудим какво става с Майкъл (Скот Спийдман в първия и втория филм) и дали той е избягалото страховито нещо, което в традицията на жанра заплашва всичко живо. Определено не мяза на Майкъл, който доколкото си спомняме, като хибрид си оставаше човекоподобен, макар и да почерняваше значително. Всъщност на нас това същество ни прилича на големичък лайкън, но явно не е толкова просто.

Режисьори на филма са Манс Марлинд и Бьорн Стейн („Shelter”), а в ролите са Кейт Бекинсейл, Стивън Рей, Майкъл Ийли, Тео Джеймс, Индиа Айсли и големият Чарлс Данс.

Премиерата е на 20 януари 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Uf… пак ли бре 😀
    както казват в онзи фейк трейлър от Tropic Thunder – „Here we go again… AGAIN“